Science Campus

Snelheid en kwaliteit in 1 met onze elementgevels

Project: Science Campus
Plaats: Leiden
Architect: INBO/JHK Samenwerkende architecten
Aannemer: Heijmans Utiliteit
Opdrachtgever: Universiteit Leiden
Product: Hueck elementgevels en ramen, composiet gevelbekleding, geprofileerde beplating, Schüco vliesgevels
Jaar van realisatie: 2024

Op de plek waar het voormalige laboratorium Gorlaeus hoogbouw stond, heeft Universiteit Leiden een nieuw en duurzaam gebouw met state of the art onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten voor de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen gerealiseerd, het Gorlaeus Gebouw.
De drie nieuwe zijvleugels en de imposante, nieuwe entree – ontworpen door INBO/JHK Samenwerkende Architecten – vormen samen met de iconische Collegezalen het ‘gezicht’ van de faculteit.

In opdracht van Heijmans Utiliteit engineerden, produceerden en plaatsten we ca. 7950 m2 Hueck elementgevels met structurele WK3 Hueck Lambda 110 ramen met aluminium composiet gevelbekleding en geprofileerde beplating, 300 m2 Schüco vliesgevels en 48 m2 Hueck kozijnstrook in de drie nieuwe vleugels. Voor de Hueck elementgevel zijn speciale neusprofielen ontwikkeld.

Onze elementgevels zijn volledig geprefabriceerde geveldelen die in een hoog tempo aan een gebouw worden gehangen. De productie vindt plaats in onze moderne productielijnen waardoor weersomstandigheden geen invloed hebben op het proces. De werkzaamheden zijn op elkaar afgestemd en ieder station heeft zijn eigen werkzaamheden en controlepunten waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Ook de bouwplaats wordt veel efficiënter doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn. Op de bouw worden uitsluitend nog de complete elementen door een kraan aan het gebouw gehangen. Van binnenuit worden de ankers gesteld en de onderlinge dichtingen gemonteerd.

Kortom: snelheid en kwaliteit in één, dus altijd kostenbesparend.

Deel dit project

Science Campus Leiden

In opdracht van Heijmans Utiliteit leverden wij 7.950 m² Hueck elementgevels, 300 m² Schüco vliesgevels en 48 m² Hueck kozijnstroken. Onze geprefabriceerde gevels worden snel en efficiënt geplaatst, zonder steigers. Dankzij onze productielijnen verloopt het proces weeronafhankelijk en kostenbesparend.

Snelheid en kwaliteit in één!

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

De Groot en Visser
De Groot en Visser