Duurzame gevels voor een groen klimaat en gezonde wereld.

Samen met specialisten en bouwpartners bereiken we resultaten waar we trots op zijn! Zo bouwen we aan een duurzame wereld met een groen leefklimaat. Voor nu en de generaties die volgen. Bekijk een selectie van onze projecten.

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

Zo werken wij

Tijdens het bouwtraject nemen wij de verantwoordelijkheid voor de complete gevel. En dit geeft overzicht. Zo houden we de lijnen kort, de communicatie helder en de planning doelgericht. Samen met onze bouwpartners, die net zoveel energie krijgen van ecologisch verantwoord bouwen, belichten we ieder onderdeel dat verbonden is aan de gevel. Van het type gevel tot energiebesparing en de aansluiting op andere bouwdelen. Zo dragen we bij aan een lager energieverbruik met meer comfort en een moderne uitstraling.

Gevels voor utiliteitsbouw

Hoe kan het bouwtraject besparen in zowel tijd als kosten? Dit kan bijvoorbeeld door het maken van compleet geprefabriceerde elementgevels. Hierdoor is de bouwtijd kort en zijn de gevels van optimale kwaliteit. Ieder ontwerp is maatwerk. Samen bespreken we de esthetische en functionele wensen, zodat die vooraf worden meegenomen in het technisch ontwerp. Tevens zorgen wij gezamenlijk dat dit binnen het gestelde budget gerealiseerd wordt. 

Door het minimale materiaalgebruik en de uitstekende luchtdichtheid, scoren deze gebouwen hoog op het BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk. 

Gevels voor woningbouw

Woningen bouwen die antwoord geven op de woningnood én op een groene toekomst? Met gevels of kozijnen op maat bouwen we in hoge snelheid zeer goed geïsoleerde woningen. We werken onder andere met zonnepanelen waardoor de woningen naast dat ze een hoge isolatiewaarde hebben, ook energie opleveren. Zo bouwen we mee aan energieneutrale woningen die voldoen aan de eisen voor BENG. Vanuit jarenlange ervaring en de nauwe samenwerking met onze bouwpartners, is voor ieder budget en ontwerp een passende oplossing te vinden.

Gevels voor renovatie

Is een gebouw of woning dringend toe aan renovatie? Met gevelrenovatie of volledige transformatie krijgen gebouwen en woningen een nieuw leven. In het vernieuwde technisch ontwerp integreren we de meest innovatieve duurzaamheidstechnieken, waardoor bestaande gebouwen en woningen voldoen aan de toekomstige klimaateisen. Zeker transformatie is wat ons betreft de meest ultieme vorm van duurzaamheid. Gemiddeld bespaar je hiermee een derde aan kosten ten opzichte van nieuwbouw! Renovatie is voor ieder budget. Zo bouwen we samen aan een duurzame toekomst. 

De Groot en Visser
De Groot en Visser