Station Ede-Wageningen

Pal naast het oude station Ede-Wageningen is een nieuw en modern station gebouwd, terwijl het oude in gebruik bleef. In opdracht van aannemerscombinatie EdesPoort hebben wij dit moderne station van mooie gevels voorzien.

Na deze flinke metamorfose is station Ede-Wageningen nu een modern OV-knooppunt, waar prettig reizen en verblijven voorop staat.

Het nieuwe station is op 23 februari 2024 feestelijk geopend.

Project: Station Ede-Wageningen
Plaats: Ede
Architect: Mecanoo/Movares
Aannemer: Aannemerscombinatie EdesPoort
Opdrachtgever: Gemeente Ede, NS Stations, ProRail
Product: vliesgevels-kozijnen
Jaar van realisatie: 2023-2024

Pal naast het oude station Ede-Wageningen is een nieuw station met moderne fietsenstalling en een nieuwe ‘state of the art’ reizigerstunnel gebouwd.
Het ontwerp is gemaakt door de architecten/ingenieurscombinatie Mecanoo/Movares en verder uitgewerkt door RHDHV.

Na een intensief voortraject engineerden, produceerden en monteerden we in opdracht van aannemerscombinatie EdesPoort bestaande uit Van Hattem en Blankevoort, VolkerRail en Van Wijnen Arnhem de ca. 1758 m2 Schüco vliesgevels met inzetkozijnen en dubbel- en enkelvleugelige automatische schuifdeuren voor dit geheel nieuwe en moderne station.

Tijdens de werkzaamheden bleef het oude station gewoon in gebruik en omdat er nabij het spoor werd gewerkt, waren de veiligheidseisen hoog en hebben onze medewerkers zich moeten conformeren aan de Normenkader Veilig Werken van ProRail.

Na deze flinke metamorfose is station Ede-Wageningen nu een modern OV-knooppunt, waar prettig reizen en verblijven voorop staat.

Het nieuwe station is op 23 februari 2024 feestelijk geopend.

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser