Duurzame elementgevels voor een gezonde wereld

Volledige ontzorging van de gebouwschil? Dat kan door gebruik te maken van compleet geprefabriceerde elementgevels. Hierdoor is de bouwtijd kort en zijn de gevels van optimale kwaliteit.

Voordelen van een elementgevel

Behalve een moderne uitstraling en een kortere bouwtijd, hebben onze elementgevels nog meer voordelen, zowel op technisch gebied als op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Hoge kwaliteit gewaarborgd

Onze elementen kunnen bestaan uit ramen, panelen en vaak ook gevelbekleding. Ze worden weersonafhankelijk gefabriceerd in onze fabriek, in elk gewenste afmeting. Technisch is daar alles onder controle zodat we een hoge kwaliteit kunnen waarborgen.

Een ander voordeelvan prefabricage is dat een element zó compleet is, dat er heel weinig handelingen meer nodig zijn op de bouwplaats zelf. Er zijn dus minder mensen nodig, waardoor er minder kans is op bouwfouten en de kwaliteit gewaarborgd blijft. 

Veiligheid op de bouwplaats

Waar bij traditionele gevelbouw veel aan de buitenkant wordt gewerkt, is dat bij de elementgevel sterk beperkt. Met een bouwkraan worden de elementen op hun plaats gebracht. Vervolgens worden ze van binnenuit gemonteerd, gesteld en afgewerkt. Dat levert kostenbesparing op van bijvoorbeeld steigerwerk, maar is vooral een stuk veiliger! 

Duurzame oplossing

Onze elementgevel voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van wind- en waterdichtheid, mede door de EPDM-rubberkoppeling. Ook zijn aansluitingen op andere bouwdelen zeer beperkt. Zeker bij hoogbouw als Accelerator draagt de elementgevel bij aan wind- en waterdichtheid en daarmee aan een lager energieverbruik. Daarnaast zijn de elementen herbruikbaar zodat in de toekomst slopen niet nodig is.

Tijdens het bouwtraject nemen wij de verantwoordelijkheid voor de complete gevel.

En dat geeft overzicht. Zo houden we de lijnen kort, de communicatie helder en de planning doelgericht en ontzorgen we met één aanspreekpunt.

Zien hoe de montage van een elementgevel in z’n werk gaat?

Bekijk hier de plaatsing van zo’n gevel bij iconische gebouwen zoals die zijn uitgevoerd bij het multi-tenantgebouw Accelerator in Utrecht en het nieuwe state-of-the-art gebouw Plus Ultra Leiden.

Deel dit artikel

Nieuw appartementencomplex voor anker op Het Balkon van Maassluis

In de wijk Het Balkon van Maassluis gaat een nieuw appartementencomplex voor anker, Ebro.
De bewoners hebben straks – net als hun buren van woontoren Neerlandia waar we onlangs de kozijnen hebben geplaatst – een fantastisch uitzicht over de Nieuwe Waterweg door de kozijnen en schuifpuien die we in opdracht van Waal zullen plaatsen in het ontwerp van Theo Verburg Architecten.

Metamorfose voor Noordkade in Hendrik Ido Ambacht

Project Noordkade zit in de afrondende fase: eind juli 2022 worden de gevels van de vernieuwde waterbushalte in Hendrik Ido Ambacht opgeleverd. Daarmee is het Waterbusplein veranderd van ‘gewone’ waterbushalte in een hotspot met een bruisend en levendig plein. Door de bijzondere belijning en lagen in het gebouw is het een prachtige eye-catcher geworden in Hendrik Ido Ambacht!
Voor dit project zijn diverse uitvoeringen van vliesgevels toegepast. De grootste uitdaging? Dat waren de gevels die in elkaar én uit elkaar lopen. Door intensieve samenwerking met zowel onze klant als tussen de engineering en uitvoering is dit project op een mooie wijze gerealiseerd.

Werkzaamheden Rotterdam Science Tower gestart

De drie monumentale torens op het Marconiplein zijn een markant herkenningspunt in Rotterdam en in de wijde omgeving. Eén van de torens is de Rotterdam Science Tower. Eigenaar Kadans Science Partner is druk bezig om deze toren te renoveren tot een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw.
We vinden het natuurlijk geweldig dat De Groot en Visser B.V. verantwoordelijk is voor het engineeren, produceren en monteren van de nieuwe puien! Inmiddels is de montagefase van de custom made-gevel gestart.

De Groot en Visser
De Groot en Visser