Duurzame elementgevels voor een gezonde wereld

Volledige ontzorging van de gebouwschil? Dat kan door gebruik te maken van compleet geprefabriceerde elementgevels. Hierdoor is de bouwtijd kort en zijn de gevels van optimale kwaliteit.

Voordelen van een elementgevel

Behalve een moderne uitstraling en een kortere bouwtijd, hebben onze elementgevels nog meer voordelen, zowel op technisch gebied als op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Hoge kwaliteit gewaarborgd

Onze elementen kunnen bestaan uit ramen, panelen en vaak ook gevelbekleding. Ze worden weersonafhankelijk gefabriceerd in onze fabriek, in elk gewenste afmeting. Technisch is daar alles onder controle zodat we een hoge kwaliteit kunnen waarborgen.

Een ander voordeelvan prefabricage is dat een element zó compleet is, dat er heel weinig handelingen meer nodig zijn op de bouwplaats zelf. Er zijn dus minder mensen nodig, waardoor er minder kans is op bouwfouten en de kwaliteit gewaarborgd blijft. 

Veiligheid op de bouwplaats

Waar bij traditionele gevelbouw veel aan de buitenkant wordt gewerkt, is dat bij de elementgevel sterk beperkt. Met een bouwkraan worden de elementen op hun plaats gebracht. Vervolgens worden ze van binnenuit gemonteerd, gesteld en afgewerkt. Dat levert kostenbesparing op van bijvoorbeeld steigerwerk, maar is vooral een stuk veiliger! 

Duurzame oplossing

Onze elementgevel voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van wind- en waterdichtheid, mede door de EPDM-rubberkoppeling. Ook zijn aansluitingen op andere bouwdelen zeer beperkt. Zeker bij hoogbouw als Accelerator draagt de elementgevel bij aan wind- en waterdichtheid en daarmee aan een lager energieverbruik. Daarnaast zijn de elementen herbruikbaar zodat in de toekomst slopen niet nodig is.

Tijdens het bouwtraject nemen wij de verantwoordelijkheid voor de complete gevel.

En dat geeft overzicht. Zo houden we de lijnen kort, de communicatie helder en de planning doelgericht en ontzorgen we met één aanspreekpunt.

Zien hoe de montage van een elementgevel in z’n werk gaat?

Bekijk hier de plaatsing van zo’n gevel bij iconische gebouwen zoals die zijn uitgevoerd bij het multi-tenantgebouw Accelerator in Utrecht en het nieuwe state-of-the-art gebouw Plus Ultra Leiden.

Deel dit artikel

Nieuw leven voor een historische plek in Eindhoven

Met de realisatie van de BunkerToren heeft Eindhoven een nieuwe verrassende en hoogwaardige dynamiek gekregen. De gevelafwerking heeft hier een belangrijke bijdrage in.
Meagan Kerr van Powerhouse Company en Jan-Peter van Honk, projectleider bij De Groot & Visser, vertellen hoe het ontwerp en de keuze voor de Hueck gevels tot stand is gekomen.

Impression: Benthem Crouwel NACO

Herontwikkeling voor Lounge 1 Schiphol

Nu de werkzaamheden rond de verbouwing en vernieuwing van Vertrekhal 1 zijn afgerond, gaat Schiphol aan de slag met de herontwikkeling van Lounge 1.
Passagiers en duurzaamheid staan centraal in het nieuwe ontwerp van Benthem Crouwel NACO.
De herontwikkeling wordt uitgevoerd door ESAP, de bouwcombinatie van SPIE en Equans.
De Schüco vliesgevels die wij in opdracht van ESAP zullen plaatsen, zorgen voor veel lichtinval in de lounge.

De Groot en Visser
De Groot en Visser