Duurzame elementgevels voor een gezonde wereld

Volledige ontzorging van de gebouwschil? Dat kan door gebruik te maken van compleet geprefabriceerde elementgevels. Hierdoor is de bouwtijd kort en zijn de gevels van optimale kwaliteit.

Voordelen van een elementgevel

Behalve een moderne uitstraling en een kortere bouwtijd, hebben onze elementgevels nog meer voordelen, zowel op technisch gebied als op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Hoge kwaliteit gewaarborgd

Onze elementen kunnen bestaan uit ramen, panelen en vaak ook gevelbekleding. Ze worden weersonafhankelijk gefabriceerd in onze fabriek, in elk gewenste afmeting. Technisch is daar alles onder controle zodat we een hoge kwaliteit kunnen waarborgen.

Een ander voordeelvan prefabricage is dat een element zó compleet is, dat er heel weinig handelingen meer nodig zijn op de bouwplaats zelf. Er zijn dus minder mensen nodig, waardoor er minder kans is op bouwfouten en de kwaliteit gewaarborgd blijft. 

Veiligheid op de bouwplaats

Waar bij traditionele gevelbouw veel aan de buitenkant wordt gewerkt, is dat bij de elementgevel sterk beperkt. Met een bouwkraan worden de elementen op hun plaats gebracht. Vervolgens worden ze van binnenuit gemonteerd, gesteld en afgewerkt. Dat levert kostenbesparing op van bijvoorbeeld steigerwerk, maar is vooral een stuk veiliger! 

Duurzame oplossing

Onze elementgevel voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van wind- en waterdichtheid, mede door de EPDM-rubberkoppeling. Ook zijn aansluitingen op andere bouwdelen zeer beperkt. Zeker bij hoogbouw als Accelerator draagt de elementgevel bij aan wind- en waterdichtheid en daarmee aan een lager energieverbruik. Daarnaast zijn de elementen herbruikbaar zodat in de toekomst slopen niet nodig is.

Tijdens het bouwtraject nemen wij de verantwoordelijkheid voor de complete gevel.

En dat geeft overzicht. Zo houden we de lijnen kort, de communicatie helder en de planning doelgericht en ontzorgen we met één aanspreekpunt.

Zien hoe de montage van een elementgevel in z’n werk gaat?

Bekijk hier de plaatsing van zo’n gevel bij iconische gebouwen zoals die zijn uitgevoerd bij het multi-tenantgebouw Accelerator in Utrecht en het nieuwe state-of-the-art gebouw Plus Ultra Leiden.

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

Bouw nieuw eenheidsbureau van start

De Schüco kozijnen en vliesgevels die we in opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek voor het eenheidsbureau zullen engineeren, produceren en monteren zorgen voor veel lichtinval en een goede isolatie wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

De Groot en Visser
De Groot en Visser