Duurzame elementgevels voor een gezonde wereld

Volledige ontzorging van de gebouwschil? Dat kan door gebruik te maken van compleet geprefabriceerde elementgevels. Hierdoor is de bouwtijd kort en zijn de gevels van optimale kwaliteit.

Voordelen van een elementgevel

Behalve een moderne uitstraling en een kortere bouwtijd, hebben onze elementgevels nog meer voordelen, zowel op technisch gebied als op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Hoge kwaliteit gewaarborgd

Onze elementen kunnen bestaan uit ramen, panelen en vaak ook gevelbekleding. Ze worden weersonafhankelijk gefabriceerd in onze fabriek, in elk gewenste afmeting. Technisch is daar alles onder controle zodat we een hoge kwaliteit kunnen waarborgen.

Een ander voordeelvan prefabricage is dat een element zó compleet is, dat er heel weinig handelingen meer nodig zijn op de bouwplaats zelf. Er zijn dus minder mensen nodig, waardoor er minder kans is op bouwfouten en de kwaliteit gewaarborgd blijft. 

Veiligheid op de bouwplaats

Waar bij traditionele gevelbouw veel aan de buitenkant wordt gewerkt, is dat bij de elementgevel sterk beperkt. Met een bouwkraan worden de elementen op hun plaats gebracht. Vervolgens worden ze van binnenuit gemonteerd, gesteld en afgewerkt. Dat levert kostenbesparing op van bijvoorbeeld steigerwerk, maar is vooral een stuk veiliger! 

Duurzame oplossing

Onze elementgevel voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van wind- en waterdichtheid, mede door de EPDM-rubberkoppeling. Ook zijn aansluitingen op andere bouwdelen zeer beperkt. Zeker bij hoogbouw als Accelerator draagt de elementgevel bij aan wind- en waterdichtheid en daarmee aan een lager energieverbruik. Daarnaast zijn de elementen herbruikbaar zodat in de toekomst slopen niet nodig is.

Tijdens het bouwtraject nemen wij de verantwoordelijkheid voor de complete gevel.

En dat geeft overzicht. Zo houden we de lijnen kort, de communicatie helder en de planning doelgericht en ontzorgen we met één aanspreekpunt.

Zien hoe de montage van een elementgevel in z’n werk gaat?

Bekijk hier de plaatsing van zo’n gevel bij iconische gebouwen zoals die zijn uitgevoerd bij het multi-tenantgebouw Accelerator in Utrecht en het nieuwe state-of-the-art gebouw Plus Ultra Leiden.

Deel dit artikel

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

FloatingGardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Eind 2022 starten we met het plaatsen van kozijnen en vliesgevel in de 64 meter hoge woontoren en aansluitend in de daaronder gelegen Slotermeerschool en KDV.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.
Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser