Accelerator Utrecht

Accelerator, een nieuw multi-tenant gebouw op Utrecht Science Park

Project: Accelerator
Plaats: Utrecht
Architect: Architectenbureau cepezed
Aannemer: BAM Bouw en Techniek
Opdrachtgever: Kadans Science Partner
Product: Hueck elementgevel, Schüco vliesgevel, Gevex Screens, Gevex binnenzonwering
Jaar van realisatie: 2021-2022

Op Utrecht Science Park is Accelerator gerealiseerd, ontwikkeld en geëxploiteerd door Kadans Science Partner en ontworpen door architectenbureau cepezed. Het ontwerp is gebaseerd op de visie van initiatiefnemers Genmab en Merus; het verbeteren van levens van patiënten door innovatieve therapieën te ontwikkelen voor de behandeling van kanker, mede door het aangaan van waardevolle samenwerkingen.

Accelerator biedt alle ruimte voor ontmoetingen en samenwerkingen in het auditorium, de vergaderzalen en het uitgebreide restaurant. Dit alles is te vinden in de transparante en levendige plint van het gebouw. De plintfuncties zijn gekoppeld aan een spectaculair atrium waaraan de verkeersruimten en informele overlegplekken liggen, zodat hier altijd bedrijvigheid is en ontmoetingen vanzelfsprekend ontstaan.

Het gebouw met een vloeroppervlak van ca. 22.000 m2 verdeeld over 12 verdiepingen is met een hoge duurzaamheidsambitie, BREEAM Excellent, gerealiseerd. Het ontwerp is onder meer erg flexibel en er is veel aandacht voor een aangename, gezonde werkomgeving.

In opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek plaatsten we 7620 m2 Hueck elementgevels en 876 m2 Schüco vliesgevels waardoor er veel daglicht naar binnen treedt wat bijdraagt aan die aangename en gezonde werkomgeving.
Voordeel van de elementgevel is dat deze volledig geprefabriceerd wordt en in een hoog tempo aan een gebouw wordt gehangen. Naast het zeer hoge bouwtempo en de geconditioneerde omstandigheden waaronder de elementen geproduceerd worden is dit type gevel zeer hoogwaardig tot 1000 pa.
Ook de bouwplaats wordt veel efficiënter doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn. Daarbij kun je esthetisch de richting op die de architect wenst.
Kortom: de ideale gevel voor Accelerator.
Om het invallende zonlicht te filteren heeft Gevex Professionele zonwering zowel binnenzonwering (Luxaflex) als buitenzonwering (ritsscreens) geplaatst.

Het naastgelegen Genmab-gebouw waar wij eveneens de gevels hebben geplaatst heeft middels een loopbrug directe verbinding met Accelerator.

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser