Plus Ultra Leiden

Nieuw state-of-the-art gebouw op Bio Science Park in Leiden

Project: Plus Ultra
Plaats: Leiden
Architect: Architectenbureau cepezed
Aannemer: Goossen Te Pas Bouw
Opdrachtgever: Kadans Science Partner
Product: Hueck elementgevels, Schüco vliesgevels, beplatingsgevels
Jaar van realisatie: 2021-2022

Op een prominente zichtlocatie langs de A44 prijkt op het Bio Science Park in Leiden een groot nieuw bedrijfsverzamelgebouw voor biotechbedrijven: Plus Ultra Leiden.
Het Leiden Bio Science Park huisvest zo’n 130 bedrijven en uiteenlopende onderwijs- en onderzoeksinstellingen.
Cepezed maakte in opdracht van Kadans Science Partner, ontwikkelaar en beheerder van innovatie hubs, het ontwerp voor dit nieuwe multi-tenantgebouw met kantoren en laboratoria.

Het gebouw met een bruto vloeroppervlakte van in totaal 19.000 m2 is met een hoge duurzaamheidsambitie, BREEAM Excellent, gerealiseerd. Het ontwerp is onder meer erg flexibel en er is veel aandacht voor een aangename, gezonde werkomgeving.

In opdracht van Goossen Te Pas Bouw uit Enschede plaatsten we een kleine 5400 m2 Hueck elementgevels en 670 m2 Schüco vliesgevel waardoor er veel daglicht naar binnen treedt wat bijdraagt aan die aangename en gezonde werkomgeving. Daarnaast plaatsten we 790 m2 beplatinggevel.

Voordeel van de elementgevel is dat deze volledig geprefabriceerd wordt en in een hoog tempo aan een gebouw wordt gehangen. Naast het zeer hoge bouwtempo en de geconditioneerde omstandigheden waaronder de elementen geproduceerd worden, is dit type gevel zeer hoogwaardig tot 1000 pa.
Ook de bouwplaats wordt veel efficiënter doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn.

De geprefabriceerde elementgevel, opgebouwd uit aluminium-composiet van Kempen Composiet en het Hueck Unit L aluminium profielsysteem, bestaat uit zowel transparante als dichte delen, wat resulteert in een afwisseling van transparantie en reflectie.
De plots naast Plus Ultra Leiden kunnen hier makkelijk aansluiten op deze structuur waardoor één geheel kan ontstaan langs de Kop van Leeuwenhoek.

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser