Plus Ultra Leiden

Nieuw state-of-the-art gebouw op Bio Science Park in Leiden

Project: Plus Ultra
Plaats: Leiden
Architect: Architectenbureau cepezed
Aannemer: Goossen Te Pas Bouw
Opdrachtgever: Kadans Science Partner
Product: Hueck elementgevels, Schüco vliesgevels, beplatingsgevels
Jaar van realisatie: 2021-2022

Op een prominente zichtlocatie langs de A44 prijkt op het Bio Science Park in Leiden een groot nieuw bedrijfsverzamelgebouw voor biotechbedrijven: Plus Ultra Leiden.
Het Leiden Bio Science Park huisvest zo’n 130 bedrijven en uiteenlopende onderwijs- en onderzoeksinstellingen.
Cepezed maakte in opdracht van Kadans Science Partner, ontwikkelaar en beheerder van innovatie hubs, het ontwerp voor dit nieuwe multi-tenantgebouw met kantoren en laboratoria.

Het gebouw met een bruto vloeroppervlakte van in totaal 19.000 m2 is met een hoge duurzaamheidsambitie, BREEAM Excellent, gerealiseerd. Het ontwerp is onder meer erg flexibel en er is veel aandacht voor een aangename, gezonde werkomgeving.

In opdracht van Goossen Te Pas Bouw uit Enschede plaatsten we een kleine 5400 m2 Hueck elementgevels en 670 m2 Schüco vliesgevel waardoor er veel daglicht naar binnen treedt wat bijdraagt aan die aangename en gezonde werkomgeving. Daarnaast plaatsten we 790 m2 beplatinggevel.

Voordeel van de elementgevel is dat deze volledig geprefabriceerd wordt en in een hoog tempo aan een gebouw wordt gehangen. Naast het zeer hoge bouwtempo en de geconditioneerde omstandigheden waaronder de elementen geproduceerd worden, is dit type gevel zeer hoogwaardig tot 1000 pa.
Ook de bouwplaats wordt veel efficiënter doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn.

De geprefabriceerde elementgevel, opgebouwd uit aluminium-composiet van Kempen Composiet en het Hueck Unit L aluminium profielsysteem, bestaat uit zowel transparante als dichte delen, wat resulteert in een afwisseling van transparantie en reflectie.
De plots naast Plus Ultra Leiden kunnen hier makkelijk aansluiten op deze structuur waardoor één geheel kan ontstaan langs de Kop van Leeuwenhoek.

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser