De kracht van de samenwerking tussen De Groot & Visser en Gevex Professionele Zonwering

Je zou Gevex Professionele zonwering het zusje kunnen noemen van De Groot & Visser. Nog niet zo heel lang geleden had De Groot & Visser zowel een afdeling voor puien als voor zonwering. Inmiddels staat de afdeling zonwering op eigen benen, onder de naam Gevex Professionele zonwering, maar zijn we nog steeds familie.

Maatvoering tot op de millimeter

Zowel De Groot & Visser als Gevex Professionele zonwering behoren tot de 3G-Holding. Een andere verbinding is dat zowel wij als Gevex allebei willen bijdragen aan de energieprestatie en het comfort van een gebouw, elk met onze eigen producten. Die producten vullen elkaar ook nog eens aan, want waar kozijnen nodig zijn, wil de opdrachtgever ook vaak zonwering. Door samenwerking kunnen wij de klant een integrale geveloplossing bieden.

Voor de klant is het grootste voordeel van deze samenwerking dat we één pakket aanbieden. Daarin zit een aparte offerte voor een geveloplossing én een voor zonwering op maat. We willen dat klanten zich bewust worden dat wij naast puien ook zonwering aanbieden van Gevex. Zonwering wordt ook steeds belangrijker, omdat het past bij de huidige wens om energie te besparen. Wanneer de klant met beide offertes akkoord gaat, vormen we één aanspreekpunt. Zeker met grote projecten is dat een zorg minder voor de klant. We stemmen onderling af, letterlijk zelfs, omdat we maar 50 meter van Gevex vandaan zitten en zeer regelmatig met elkaar overleggen. Maar ook door samenwerking in een BIM-model is de engineering voor iedereen inzichtelijk en klopt de maatvoering straks tot op de millimeter.

Soepel proces

Voorbeelden van combiprojecten met Gevex Professionele zonwering zijn het appartementencomplex Neerlandia in Maassluis en project Veilige Veste in Capelle aan den IJssel waar een voormalig kantoorgebouw getransformeerd werd voor opvang en behandeling van slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Bij deze projecten zorgde De Groot & Visser voor levering en montage van alle kozijnen en Gevex voor passende zonwering. Door de planning zo op elkaar af te stemmen weten ze bij Gevex precies wanneer de gevels of puien erin gaan en ze dus aan de gang kunnen. Het hele proces wordt daardoor veel soepeler voor een klant. Maar het kan ook voorkomen dat in onze fabriek de gevelbekleding gemaakt wordt, inclusief de voorzieningen en bedrading die nodig zijn voor automatische zonwering. Dan hoeven de monteurs van Gevex op locatie alleen nog maar de zonwering erin te zetten en alles aan te sluiten. Alles wordt intern geregeld. Aan het eind van de dag is één op elkaar afgestemd product gemonteerd. Een product dat past, op de juiste plek zit en technisch functioneert. De klant hoeft alleen maar langs te komen en te kijken.

Certificering

Natuurlijk willen we voldoen aan de eisen die door grote ondernemingen gesteld worden. Daarom zijn we, net als andere bedrijven binnen de holding, in het bezit van een VCA**- bedrijfscertificaat , voldoen we aan de ISO-normen (9001 kwaliteitszorg en 14001 duurzaamheid) en werken we aan de derde trede op de Veiligheidsladder. Ons zusje Gevex loopt daarin ook mee, zodat we samen onze krachten kunnen bundelen voor totaaloplossingen in grote projecten.

Naast de levering en montage van zonwering verzorgen de monteurs van Gevex ook de service en het onderhoud aan de geplaatste zonwering. Daardoor kan de garantieperiode worden verlengd van twee naar vijf jaar. Die service willen we als De Groot & Visser natuurlijk graag verlenen aan onze klanten.

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

Bouw nieuw eenheidsbureau van start

De Schüco kozijnen en vliesgevels die we in opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek voor het eenheidsbureau zullen engineeren, produceren en monteren zorgen voor veel lichtinval en een goede isolatie wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

De Groot en Visser
De Groot en Visser