Veilige Veste

Transformatie van voormalig kantoorgebouw tot opvang en behandeling van slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Project: Veilige Veste
Plaats: Capelle aan de IJssel
Architect: KAW
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Heyma
Opdrachtgever: FIER
Product: Kawneer kozijnen, Gevex zonwering
Jaar van realisatie: 2022

In Capelle aan den IJssel is een voormalig kantoorgebouw getransformeerd en geschikt gemaakt voor opvang en behandeling van slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties.
Het is een plek waar jonge slachtoffers van geweld een veilig onderkomen kunnen vinden en de hulp en behandeling krijgen die ze nodig hebben, zonder zich te hoeven verstoppen.
Duurzaamheid is daarbij in al haar facetten belangrijk: een duurzaam en energiebesparend gebouw, duurzame behandeling en begeleiding die gericht is op de toekomst en duurzame samenwerkingsrelaties.

We zijn er trots op dat wij met het engineeren, produceren en monteren van 229 stuks brons geanodiseerde kozijnen van systeem Kawneer met daarop de door Gevex Professionele Zonwering geleverde en gemonteerde ritsscreens, een bijdrage hebben kunnen leveren aan een duurzaam en toekomstbestendig gebouw, zodat de bewoners op hun beurt kunnen bouwen aan een duurzame toekomst.

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser