Neerlandia

Aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis is appartementencomplex Neerlandia ‘voor anker gegaan’.

Project: Neerlandia
Plaats: Maassluis
Architect: Theo Verburg Arcitecten
Aannemer: Waal Bouw
Opdrachtgever: Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis CV
Product: Hueck kozijnen, Schüco vliesgevel, Gevex zonwering
Jaar van realisatie: 2021

Direct aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis is het door Theo Verburg Architecten ontworpen appartementencomplex Neerlandia ‘voor anker gegaan’. 

Neerlandia met maar liefst 76 luxe appartementen en penthouses is door Theo Verburg met een knipoog naar het verleden ontworpen. De Neerlandia en de Albatros, een appartementencomplex dat even verderop gerealiseerd is, waren sleepboten die op De Nieuwe Waterweg hun werk deden. De vorm van de sleepboten is duidelijk terug te zien in het ontwerp van de appartementencomplexen.

De nieuwbouwappartementen van Neerlandia liggen aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg en bieden steeds een ander uitzicht dankzij de grote aluminium schuifpuien en ramen van Hueck die we in opdracht van Waal Bouw hebben geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd. Om de directe inval van zonlicht te reduceren en zo een aangenaam binnenklimaat voor de bewoners te creëren, heeft “ons zusje” Gevex Professionele zonwering ritsscreens geplaatst op de ramen aan de oost-, zuid- en westgevel. De entrees zijn door ons voorzien van glazen vliesgevels van Schüco waardoor het complex een uitstraling van grote allure krijgt.

 

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser