Neerlandia

Aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis is appartementencomplex Neerlandia ‘voor anker gegaan’.

Project: Neerlandia
Plaats: Maassluis
Architect: Theo Verburg Arcitecten
Aannemer: Waal Bouw
Opdrachtgever: Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis CV
Product: Hueck kozijnen, Schüco vliesgevel, Gevex zonwering
Jaar van realisatie: 2021

Direct aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis is het door Theo Verburg Architecten ontworpen appartementencomplex Neerlandia ‘voor anker gegaan’. 

Neerlandia met maar liefst 76 luxe appartementen en penthouses is door Theo Verburg met een knipoog naar het verleden ontworpen. De Neerlandia en de Albatros, een appartementencomplex dat even verderop gerealiseerd is, waren sleepboten die op De Nieuwe Waterweg hun werk deden. De vorm van de sleepboten is duidelijk terug te zien in het ontwerp van de appartementencomplexen.

De nieuwbouwappartementen van Neerlandia liggen aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg en bieden steeds een ander uitzicht dankzij de grote aluminium schuifpuien en ramen van Hueck die we in opdracht van Waal Bouw hebben geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd. Om de directe inval van zonlicht te reduceren en zo een aangenaam binnenklimaat voor de bewoners te creëren, heeft “ons zusje” Gevex Professionele zonwering ritsscreens geplaatst op de ramen aan de oost-, zuid- en westgevel. De entrees zijn door ons voorzien van glazen vliesgevels van Schüco waardoor het complex een uitstraling van grote allure krijgt.

 

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser