Óók woontoren The Pulse of Amsterdam wordt door ons voorzien van prachtige gevels

Eerder verstrekten VORM & EDGE ons al opdracht om de kantoortoren van The Pulse of Amsterdam te voorzien van een kleine 14.000 m2 elementgevels opgebouwd uit composiet, aluminium en glas en nu mogen we ook de woontoren en de plint voorzien van prachtige gevels.

Daar waar de kantoren voornamelijk zijn verdeeld over een gefacetteerde, grotendeels glazen toren, bevindt het leeuwendeel van de woningen zich in het naastgelegen expressieve hoogbouwdeel welke voorzien wordt van minerale strips. Beide torens worden door een plint – waarin de glasgevel en minerale strips met elkaar worden verweven – met elkaar verbonden.

De 37 deels brandwerende kozijnen worden uitgevoerd in systeemhuis Hueck en de tevens deels brandwerende vliesgevels en inzetelementen in Schüco.

Een deel van de kozijnen wordt vooraf bij de leverancier in het HSB gemonteerd wat op de bouwplaats voor een hoge bouwsnelheid zorgt.

Het unieke ecosysteem wat VORM speciaal voor dit project ontwikkelde, vergroent en verkwikt Amsterdam-Zuid, waar het op zijn stedelijkst is. The Pulse of Amsterdam krijgt na oplevering een BREEAM Outstanding-certificaat en streeft naar een WELL Platinum-certificering.

Deel dit artikel

Nieuw leven voor een historische plek in Eindhoven

Met de realisatie van de BunkerToren heeft Eindhoven een nieuwe verrassende en hoogwaardige dynamiek gekregen. De gevelafwerking heeft hier een belangrijke bijdrage in.
Meagan Kerr van Powerhouse Company en Jan-Peter van Honk, projectleider bij De Groot & Visser, vertellen hoe het ontwerp en de keuze voor de Hueck gevels tot stand is gekomen.

Impression: Benthem Crouwel NACO

Herontwikkeling voor Lounge 1 Schiphol

Nu de werkzaamheden rond de verbouwing en vernieuwing van Vertrekhal 1 zijn afgerond, gaat Schiphol aan de slag met de herontwikkeling van Lounge 1.
Passagiers en duurzaamheid staan centraal in het nieuwe ontwerp van Benthem Crouwel NACO.
De herontwikkeling wordt uitgevoerd door ESAP, de bouwcombinatie van SPIE en Equans.
De Schüco vliesgevels die wij in opdracht van ESAP zullen plaatsen, zorgen voor veel lichtinval in de lounge.

De Groot en Visser
De Groot en Visser