Óók woontoren The Pulse of Amsterdam wordt door ons voorzien van prachtige gevels

Eerder verstrekten VORM & EDGE ons al opdracht om de kantoortoren van The Pulse of Amsterdam te voorzien van een kleine 14.000 m2 elementgevels opgebouwd uit composiet, aluminium en glas en nu mogen we ook de woontoren en de plint voorzien van prachtige gevels.

Daar waar de kantoren voornamelijk zijn verdeeld over een gefacetteerde, grotendeels glazen toren, bevindt het leeuwendeel van de woningen zich in het naastgelegen expressieve hoogbouwdeel welke voorzien wordt van minerale strips. Beide torens worden door een plint – waarin de glasgevel en minerale strips met elkaar worden verweven – met elkaar verbonden.

De 37 deels brandwerende kozijnen worden uitgevoerd in systeemhuis Hueck en de tevens deels brandwerende vliesgevels en inzetelementen in Schüco.

Een deel van de kozijnen wordt vooraf bij de leverancier in het HSB gemonteerd wat op de bouwplaats voor een hoge bouwsnelheid zorgt.

Het unieke ecosysteem wat VORM speciaal voor dit project ontwikkelde, vergroent en verkwikt Amsterdam-Zuid, waar het op zijn stedelijkst is. The Pulse of Amsterdam krijgt na oplevering een BREEAM Outstanding-certificaat en streeft naar een WELL Platinum-certificering.

Deel dit artikel

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

FloatingGardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Eind 2022 starten we met het plaatsen van kozijnen en vliesgevel in de 64 meter hoge woontoren en aansluitend in de daaronder gelegen Slotermeerschool en KDV.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.
Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser