Óók woontoren The Pulse of Amsterdam wordt door ons voorzien van prachtige gevels

Eerder verstrekten VORM & EDGE ons al opdracht om de kantoortoren van The Pulse of Amsterdam te voorzien van een kleine 14.000 m2 elementgevels opgebouwd uit composiet, aluminium en glas en nu mogen we ook de woontoren en de plint voorzien van prachtige gevels.

Daar waar de kantoren voornamelijk zijn verdeeld over een gefacetteerde, grotendeels glazen toren, bevindt het leeuwendeel van de woningen zich in het naastgelegen expressieve hoogbouwdeel welke voorzien wordt van minerale strips. Beide torens worden door een plint – waarin de glasgevel en minerale strips met elkaar worden verweven – met elkaar verbonden.

De 37 deels brandwerende kozijnen worden uitgevoerd in systeemhuis Hueck en de tevens deels brandwerende vliesgevels en inzetelementen in Schüco.

Een deel van de kozijnen wordt vooraf bij de leverancier in het HSB gemonteerd wat op de bouwplaats voor een hoge bouwsnelheid zorgt.

Het unieke ecosysteem wat VORM speciaal voor dit project ontwikkelde, vergroent en verkwikt Amsterdam-Zuid, waar het op zijn stedelijkst is. The Pulse of Amsterdam krijgt na oplevering een BREEAM Outstanding-certificaat en streeft naar een WELL Platinum-certificering.

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

Bouw nieuw eenheidsbureau van start

De Schüco kozijnen en vliesgevels die we in opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek voor het eenheidsbureau zullen engineeren, produceren en monteren zorgen voor veel lichtinval en een goede isolatie wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

De Groot en Visser
De Groot en Visser