Herontwikkeling voor Lounge 1 Schiphol

Nu de werkzaamheden rond de verbouwing en vernieuwing van Vertrekhal 1 zijn afgerond, gaat Schiphol aan de slag met de herontwikkeling van Lounge 1.
Lounge 1 werd in 2005 in de huidige vorm opgeleverd en is daarmee dus inmiddels al zo’n 17 jaar oud.
De lounge wordt aangepast, looproutes worden aangepast en het aanbod aan voorzieningen als horeca en winkels wordt vergroot.

Passagiers en duurzaamheid staan centraal in het nieuwe ontwerp van Benthem Crouwel NACO.
De lounge wordt verdeeld in drie gebieden met ieder een eigen uitstraling die door hun vorm, kleur en materiaalgebruik een natuurlijk geheel vormen. Zo kunnen passagiers zich makkelijk oriënteren en wordt reizen comfortabel en zorgeloos.
Daarnaast wordt ruim negentig procent van de materialen gerecycled.

De herontwikkeling wordt uitgevoerd door ESAP, de bouwcombinatie van SPIE Nederland en Equans.
De Schüco vliesgevels die wij in opdracht van ESAP zullen plaatsen, zorgen voor veel lichtinval in de lounge.

Tijdens de verbouwing blijft de lounge beschikbaar voor reizigers. Door een groot deel van het werk ’s nachts en in verschillende fases uit te voeren, wordt de overlast voor reizigers, luchtvaartmaatschappijen en werknemers tot een minimum beperkt.

(artist impression: Benthem Crouwel NACO)

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

Bouw nieuw eenheidsbureau van start

De Schüco kozijnen en vliesgevels die we in opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek voor het eenheidsbureau zullen engineeren, produceren en monteren zorgen voor veel lichtinval en een goede isolatie wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

De Groot en Visser
De Groot en Visser