Herontwikkeling voor Lounge 1 Schiphol

Nu de werkzaamheden rond de verbouwing en vernieuwing van Vertrekhal 1 zijn afgerond, gaat Schiphol aan de slag met de herontwikkeling van Lounge 1.
Lounge 1 werd in 2005 in de huidige vorm opgeleverd en is daarmee dus inmiddels al zo’n 17 jaar oud.
De lounge wordt aangepast, looproutes worden aangepast en het aanbod aan voorzieningen als horeca en winkels wordt vergroot.

Passagiers en duurzaamheid staan centraal in het nieuwe ontwerp van Benthem Crouwel NACO.
De lounge wordt verdeeld in drie gebieden met ieder een eigen uitstraling die door hun vorm, kleur en materiaalgebruik een natuurlijk geheel vormen. Zo kunnen passagiers zich makkelijk oriënteren en wordt reizen comfortabel en zorgeloos.
Daarnaast wordt ruim negentig procent van de materialen gerecycled.

De herontwikkeling wordt uitgevoerd door ESAP, de bouwcombinatie van SPIE Nederland en Equans.
De Schüco vliesgevels die wij in opdracht van ESAP zullen plaatsen, zorgen voor veel lichtinval in de lounge.

Tijdens de verbouwing blijft de lounge beschikbaar voor reizigers. Door een groot deel van het werk ’s nachts en in verschillende fases uit te voeren, wordt de overlast voor reizigers, luchtvaartmaatschappijen en werknemers tot een minimum beperkt.

(artist impression: Benthem Crouwel NACO)

Deel dit artikel

Elk gebouw vraagt om zijn eigen geveloplossing

Geen enkel gebouw is hetzelfde! Een standaard geveloplossing bestaat dan ook niet. Ons Techniek Team denkt graag met u mee over de gevel die het best bij uw gebouw past.
Zo bent u verzekerd van de beste systeemoplossing voor uw gevel!

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

De Groot en Visser
De Groot en Visser