Young professionals ontwikkelen oplossing voor energetische verbetering van bedrijfsgebouwen

Hoe maak je een gevel zo energiezuinig en circulair mogelijk? Met die vraag houden de Young Professionals bij De Groot en Visser zich bezig. Zij vormen een enthousiast team van jonge werknemers met verschillende disciplines. Naast hun dagelijkse werkzaamheden besteden zij een aantal uur per week aan het doen van onderzoek en technologische ontwikkeling.

In 2030 moeten alle bedrijfsgebouwen voldoen aan energielabel A. Voor ons gebouw (en veel andere bedrijfsgebouwen in Nederland) is dat best nog een uitdaging. Daarom wordt ons eigen kantoor als testcase gebruikt om te onderzoeken wat er nodig is om een gevel energiezuinig en circulair te maken. Inmiddels heeft het team van Young Professionals de Windowbox ontwikkeld, een modulair product van Duplicor dat zorgt voor een betere isolatiewaarde in combinatie met het behoud van bestaande kozijnen. De ambitie is om deze innovatie nog dit jaar op de gevel van De Groot & Visser toe te passen. Naast de energetische verbetering is de korte doorlooptijd in montage een groot voordeel. Daarmee wordt de noodzaak van een bedrijfsververhuizing drastisch verminderd.

Deel dit artikel

Nieuw appartementencomplex voor anker op Het Balkon van Maassluis

In de wijk Het Balkon van Maassluis gaat een nieuw appartementencomplex voor anker, Ebro.
De bewoners hebben straks – net als hun buren van woontoren Neerlandia waar we onlangs de kozijnen hebben geplaatst – een fantastisch uitzicht over de Nieuwe Waterweg door de kozijnen en schuifpuien die we in opdracht van Waal zullen plaatsen in het ontwerp van Theo Verburg Architecten.

Metamorfose voor Noordkade in Hendrik Ido Ambacht

Project Noordkade zit in de afrondende fase: eind juli 2022 worden de gevels van de vernieuwde waterbushalte in Hendrik Ido Ambacht opgeleverd. Daarmee is het Waterbusplein veranderd van ‘gewone’ waterbushalte in een hotspot met een bruisend en levendig plein. Door de bijzondere belijning en lagen in het gebouw is het een prachtige eye-catcher geworden in Hendrik Ido Ambacht!
Voor dit project zijn diverse uitvoeringen van vliesgevels toegepast. De grootste uitdaging? Dat waren de gevels die in elkaar én uit elkaar lopen. Door intensieve samenwerking met zowel onze klant als tussen de engineering en uitvoering is dit project op een mooie wijze gerealiseerd.

Werkzaamheden Rotterdam Science Tower gestart

De drie monumentale torens op het Marconiplein zijn een markant herkenningspunt in Rotterdam en in de wijde omgeving. Eén van de torens is de Rotterdam Science Tower. Eigenaar Kadans Science Partner is druk bezig om deze toren te renoveren tot een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw.
We vinden het natuurlijk geweldig dat De Groot en Visser B.V. verantwoordelijk is voor het engineeren, produceren en monteren van de nieuwe puien! Inmiddels is de montagefase van de custom made-gevel gestart.

De Groot en Visser
De Groot en Visser