Young professionals ontwikkelen oplossing voor energetische verbetering van bedrijfsgebouwen

Hoe maak je een gevel zo energiezuinig en circulair mogelijk? Met die vraag houden de Young Professionals bij De Groot en Visser zich bezig. Zij vormen een enthousiast team van jonge werknemers met verschillende disciplines. Naast hun dagelijkse werkzaamheden besteden zij een aantal uur per week aan het doen van onderzoek en technologische ontwikkeling.

In 2030 moeten alle bedrijfsgebouwen voldoen aan energielabel A. Voor ons gebouw (en veel andere bedrijfsgebouwen in Nederland) is dat best nog een uitdaging. Daarom wordt ons eigen kantoor als testcase gebruikt om te onderzoeken wat er nodig is om een gevel energiezuinig en circulair te maken. Inmiddels heeft het team van Young Professionals de Windowbox ontwikkeld, een modulair product van Duplicor dat zorgt voor een betere isolatiewaarde in combinatie met het behoud van bestaande kozijnen. De ambitie is om deze innovatie nog dit jaar op de gevel van De Groot & Visser toe te passen. Naast de energetische verbetering is de korte doorlooptijd in montage een groot voordeel. Daarmee wordt de noodzaak van een bedrijfsververhuizing drastisch verminderd.

Deel dit artikel

Binckhorst is volop in beweging

Binckhorst, een voormalig industrie- en bedrijventerrein aan de rand van Den Haag, is volop in beweging en wordt de komende jaren getransformeerd tot innovatief en duurzaam woon-/werkgebied.
Duurzaamheid en natuurinclusiviteit zijn dé speerpunten in de Binckhorst. Niet zo gek dus dat uitvoerend aannemer Waal na een intensief voortraject heeft gekozen voor De Groot & Visser als gevelleverancier!

De Groot en Visser
De Groot en Visser