Young professionals ontwikkelen oplossing voor energetische verbetering van bedrijfsgebouwen

Hoe maak je een gevel zo energiezuinig en circulair mogelijk? Met die vraag houden de Young Professionals bij De Groot en Visser zich bezig. Zij vormen een enthousiast team van jonge werknemers met verschillende disciplines. Naast hun dagelijkse werkzaamheden besteden zij een aantal uur per week aan het doen van onderzoek en technologische ontwikkeling.

In 2030 moeten alle bedrijfsgebouwen voldoen aan energielabel A. Voor ons gebouw (en veel andere bedrijfsgebouwen in Nederland) is dat best nog een uitdaging. Daarom wordt ons eigen kantoor als testcase gebruikt om te onderzoeken wat er nodig is om een gevel energiezuinig en circulair te maken. Inmiddels heeft het team van Young Professionals de Windowbox ontwikkeld, een modulair product van Duplicor dat zorgt voor een betere isolatiewaarde in combinatie met het behoud van bestaande kozijnen. De ambitie is om deze innovatie nog dit jaar op de gevel van De Groot & Visser toe te passen. Naast de energetische verbetering is de korte doorlooptijd in montage een groot voordeel. Daarmee wordt de noodzaak van een bedrijfsververhuizing drastisch verminderd.

Deel dit artikel

Bouw nieuw eenheidsbureau van start

De Schüco kozijnen en vliesgevels die we in opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek voor het eenheidsbureau zullen engineeren, produceren en monteren zorgen voor veel lichtinval en een goede isolatie wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

De kracht van samenwerking

Innovaties in de bouw ontstaan door kennis en ervaring samen te brengen!
Samen met MVSA, Egde, Vorm en Holland Composites ontwikkelden we de gevel voor The Pulse. Hoogwaardige architectuur waarbij duurzaamheid voorop staat. Met het meest optimale bouwproces dat u zich kunt indenken. Zo zorgen we sámen voor een zo laag mogelijke CO2-impact van gebouwen.
Dát is de kracht van samenwerking!

Door samenwerking ontstaan de mooiste innovaties!

In samenwerking met Holland Composites ontwikkelde De Groot & Visser de BicoSkin.
BicoSkin is het nieuwe, duurzame alternatief voor uw hoogbouwgevel: dunner en lichter dan een traditionele gevel en gemaakt van Duplicor 100% biobased en gerecycled materiaal. Dit concept wordt toegepast bij het Icoon op de Zuidas The Pulse of Amsterdam.

De Groot en Visser
De Groot en Visser