Young professionals ontwikkelen oplossing voor energetische verbetering van bedrijfsgebouwen

Hoe maak je een gevel zo energiezuinig en circulair mogelijk? Met die vraag houden de Young Professionals bij De Groot en Visser zich bezig. Zij vormen een enthousiast team van jonge werknemers met verschillende disciplines. Naast hun dagelijkse werkzaamheden besteden zij een aantal uur per week aan het doen van onderzoek en technologische ontwikkeling.

In 2030 moeten alle bedrijfsgebouwen voldoen aan energielabel A. Voor ons gebouw (en veel andere bedrijfsgebouwen in Nederland) is dat best nog een uitdaging. Daarom wordt ons eigen kantoor als testcase gebruikt om te onderzoeken wat er nodig is om een gevel energiezuinig en circulair te maken. Inmiddels heeft het team van Young Professionals de Windowbox ontwikkeld, een modulair product van Duplicor dat zorgt voor een betere isolatiewaarde in combinatie met het behoud van bestaande kozijnen. De ambitie is om deze innovatie nog dit jaar op de gevel van De Groot & Visser toe te passen. Naast de energetische verbetering is de korte doorlooptijd in montage een groot voordeel. Daarmee wordt de noodzaak van een bedrijfsververhuizing drastisch verminderd.

Deel dit artikel

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

FloatingGardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Eind 2022 starten we met het plaatsen van kozijnen en vliesgevel in de 64 meter hoge woontoren en aansluitend in de daaronder gelegen Slotermeerschool en KDV.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.
Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser