Wonen, werken, leren en leven in de sluisbuurt in Amsterdam

Op een nu nog braakliggend terrein op het Zeeburgereiland in Amsterdam wordt een compleet nieuwe wijk gebouwd, Sluisbuurt.
Deze nieuwe wijk kenmerkt zich door een stedelijk karakter, maar dan met minder auto’s. Wonen, werken, leren, verblijven en bewegen staan centraal in deze wijk in wording. De specifieke stedenbouwkundige invulling van de Sluisbuurt, met afgewisseld torens en minder hoge gebouwen, geeft een grootstedelijke beleving.

Naast een mix van woningen, scholen, maatschappelijke voorzieningen, winkels en werkplekken worden er in Sluisbuurt 17 slanke woontorens tussen de 40 en maximaal 125 meter hoog gebouwd. Naast woningen met uitzicht op het water en waterland krijgen de woontorens ook publieke functies, zoals horeca en openbare dakterrassen en -tuinen.

J.P. van Eesteren is ontwikkelaar en bouwer van de eerste van deze 17 woontorens. De toren wordt ca. 100 meter hoog en is ontworpen door de Architekten Cie.
Het gebouw bestaat uit een hoogbouw deel en een laagbouwdeel, welke samen een binnentuin omsluiten.
De hoogbouw is modern en slank vormgegeven waarbij het silhouet gearticuleerd wordt door verticale schijven die naar boven toe verjongen. De laagbouw is horizontaal geleed en meer traditioneel van aard door de gekozen baksteenarchitectuur.

In nauwe samenwerking tussen de Architekten Cie, J.P. van Eesteren en De Groot & Visser is een hoogwaardige gevel uitgewerkt.
Medio 2022 zullen we starten met het plaatsen van ca. 4100 m2 kozijnen in de toren en ca. 1300 m2 kozijnen in de laagbouw, ca. 1200 m2 vliesgevels en ca. 4600 m2 custom made elementgevels. De borstwering in de toren bestaat uit gezeefdrukte glaspanelen.

Naar verwachting zal de woontoren medio 2024 gereed zijn en kunnen de eerste bewoners er hun intrek in nemen.

(Beeld: Absent Matter 2021)

Deel dit artikel

Nieuw appartementencomplex voor anker op Het Balkon van Maassluis

In de wijk Het Balkon van Maassluis gaat een nieuw appartementencomplex voor anker, Ebro.
De bewoners hebben straks – net als hun buren van woontoren Neerlandia waar we onlangs de kozijnen hebben geplaatst – een fantastisch uitzicht over de Nieuwe Waterweg door de kozijnen en schuifpuien die we in opdracht van Waal zullen plaatsen in het ontwerp van Theo Verburg Architecten.

Metamorfose voor Noordkade in Hendrik Ido Ambacht

Project Noordkade zit in de afrondende fase: eind juli 2022 worden de gevels van de vernieuwde waterbushalte in Hendrik Ido Ambacht opgeleverd. Daarmee is het Waterbusplein veranderd van ‘gewone’ waterbushalte in een hotspot met een bruisend en levendig plein. Door de bijzondere belijning en lagen in het gebouw is het een prachtige eye-catcher geworden in Hendrik Ido Ambacht!
Voor dit project zijn diverse uitvoeringen van vliesgevels toegepast. De grootste uitdaging? Dat waren de gevels die in elkaar én uit elkaar lopen. Door intensieve samenwerking met zowel onze klant als tussen de engineering en uitvoering is dit project op een mooie wijze gerealiseerd.

Werkzaamheden Rotterdam Science Tower gestart

De drie monumentale torens op het Marconiplein zijn een markant herkenningspunt in Rotterdam en in de wijde omgeving. Eén van de torens is de Rotterdam Science Tower. Eigenaar Kadans Science Partner is druk bezig om deze toren te renoveren tot een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw.
We vinden het natuurlijk geweldig dat De Groot en Visser B.V. verantwoordelijk is voor het engineeren, produceren en monteren van de nieuwe puien! Inmiddels is de montagefase van de custom made-gevel gestart.

De Groot en Visser
De Groot en Visser