Wonen, werken, leren en leven in de sluisbuurt in Amsterdam

Op een nu nog braakliggend terrein op het Zeeburgereiland in Amsterdam wordt een compleet nieuwe wijk gebouwd, Sluisbuurt.
Deze nieuwe wijk kenmerkt zich door een stedelijk karakter, maar dan met minder auto’s. Wonen, werken, leren, verblijven en bewegen staan centraal in deze wijk in wording. De specifieke stedenbouwkundige invulling van de Sluisbuurt, met afgewisseld torens en minder hoge gebouwen, geeft een grootstedelijke beleving.

Naast een mix van woningen, scholen, maatschappelijke voorzieningen, winkels en werkplekken worden er in Sluisbuurt 17 slanke woontorens tussen de 40 en maximaal 125 meter hoog gebouwd. Naast woningen met uitzicht op het water en waterland krijgen de woontorens ook publieke functies, zoals horeca en openbare dakterrassen en -tuinen.

J.P. van Eesteren is ontwikkelaar en bouwer van de eerste van deze 17 woontorens. De toren wordt ca. 100 meter hoog en is ontworpen door de Architekten Cie.
Het gebouw bestaat uit een hoogbouw deel en een laagbouwdeel, welke samen een binnentuin omsluiten.
De hoogbouw is modern en slank vormgegeven waarbij het silhouet gearticuleerd wordt door verticale schijven die naar boven toe verjongen. De laagbouw is horizontaal geleed en meer traditioneel van aard door de gekozen baksteenarchitectuur.

In nauwe samenwerking tussen de Architekten Cie, J.P. van Eesteren en De Groot & Visser is een hoogwaardige gevel uitgewerkt.
Medio 2022 zullen we starten met het plaatsen van ca. 4100 m2 kozijnen in de toren en ca. 1300 m2 kozijnen in de laagbouw, ca. 1200 m2 vliesgevels en ca. 4600 m2 custom made elementgevels. De borstwering in de toren bestaat uit gezeefdrukte glaspanelen.

Naar verwachting zal de woontoren medio 2024 gereed zijn en kunnen de eerste bewoners er hun intrek in nemen.

(Beeld: Absent Matter 2021)

Deel dit artikel

Elk gebouw vraagt om zijn eigen geveloplossing

Geen enkel gebouw is hetzelfde! Een standaard geveloplossing bestaat dan ook niet. Ons Techniek Team denkt graag met u mee over de gevel die het best bij uw gebouw past.
Zo bent u verzekerd van de beste systeemoplossing voor uw gevel!

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

De Groot en Visser
De Groot en Visser