Wonen, werken, leren en leven in de sluisbuurt in Amsterdam

Op een nu nog braakliggend terrein op het Zeeburgereiland in Amsterdam wordt een compleet nieuwe wijk gebouwd, Sluisbuurt.
Deze nieuwe wijk kenmerkt zich door een stedelijk karakter, maar dan met minder auto’s. Wonen, werken, leren, verblijven en bewegen staan centraal in deze wijk in wording. De specifieke stedenbouwkundige invulling van de Sluisbuurt, met afgewisseld torens en minder hoge gebouwen, geeft een grootstedelijke beleving.

Naast een mix van woningen, scholen, maatschappelijke voorzieningen, winkels en werkplekken worden er in Sluisbuurt 17 slanke woontorens tussen de 40 en maximaal 125 meter hoog gebouwd. Naast woningen met uitzicht op het water en waterland krijgen de woontorens ook publieke functies, zoals horeca en openbare dakterrassen en -tuinen.

J.P. van Eesteren is ontwikkelaar en bouwer van de eerste van deze 17 woontorens. De toren wordt ca. 100 meter hoog en is ontworpen door de Architekten Cie.
Het gebouw bestaat uit een hoogbouw deel en een laagbouwdeel, welke samen een binnentuin omsluiten.
De hoogbouw is modern en slank vormgegeven waarbij het silhouet gearticuleerd wordt door verticale schijven die naar boven toe verjongen. De laagbouw is horizontaal geleed en meer traditioneel van aard door de gekozen baksteenarchitectuur.

In nauwe samenwerking tussen de Architekten Cie, J.P. van Eesteren en De Groot & Visser is een hoogwaardige gevel uitgewerkt.
Medio 2022 zullen we starten met het plaatsen van ca. 4100 m2 kozijnen in de toren en ca. 1300 m2 kozijnen in de laagbouw, ca. 1200 m2 vliesgevels en ca. 4600 m2 custom made elementgevels. De borstwering in de toren bestaat uit gezeefdrukte glaspanelen.

Naar verwachting zal de woontoren medio 2024 gereed zijn en kunnen de eerste bewoners er hun intrek in nemen.

(Beeld: Absent Matter 2021)

Deel dit artikel

Bouw nieuw eenheidsbureau van start

De Schüco kozijnen en vliesgevels die we in opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek voor het eenheidsbureau zullen engineeren, produceren en monteren zorgen voor veel lichtinval en een goede isolatie wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

De kracht van samenwerking

Innovaties in de bouw ontstaan door kennis en ervaring samen te brengen!
Samen met MVSA, Egde, Vorm en Holland Composites ontwikkelden we de gevel voor The Pulse. Hoogwaardige architectuur waarbij duurzaamheid voorop staat. Met het meest optimale bouwproces dat u zich kunt indenken. Zo zorgen we sámen voor een zo laag mogelijke CO2-impact van gebouwen.
Dát is de kracht van samenwerking!

Door samenwerking ontstaan de mooiste innovaties!

In samenwerking met Holland Composites ontwikkelde De Groot & Visser de BicoSkin.
BicoSkin is het nieuwe, duurzame alternatief voor uw hoogbouwgevel: dunner en lichter dan een traditionele gevel en gemaakt van Duplicor 100% biobased en gerecycled materiaal. Dit concept wordt toegepast bij het Icoon op de Zuidas The Pulse of Amsterdam.

De Groot en Visser
De Groot en Visser