Verwarmen kost straks minder energie voor Groot Kattenburg

Op Kattenburg, de meest westelijke van de drie Oostelijke Eilanden in Amsterdam, worden de ramen, kozijnen en deuren in de voor- en achtergevel van 378 woningen van het complex Groot Kattenburg vernieuwd.

De huidige puien zijn sterk verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen voor isolatie en veiligheid.

Van de 378 woningen wordt ongeveer 60% verhuurd door Lieven de Key. In samenspraak met de bewonerscommissie, huurders en eigenaren is het plan voor de nieuwe puien gemaakt die wij in opdracht van Dura Vermeer Renovatie Midden West zullen plaatsen. De wens van de Commissie Ruimtelijk Kwaliteit (voorheen Welstandscommissie) was dat de oorspronkelijke uitstraling van de gebouwen behouden blijft. Het ontwerp van de nieuwe puien is daarom gebaseerd op de huidige puien en wordt uitgevoerd in het Kawneer RT72 GT70S Reflex-systeem.

De vernieuwing betekent dat de kwaliteit van de woningen verbeterd wordt en het verwarmen straks minder energie kost. In april zullen 6 voorbeeldwoningen onder handen genomen, waarna – na evaluatie van de voorbeeldwoningen – in september het complete complex wordt aangepakt. Met de nieuwe puien, zitten de bewoners er straks weer comfortabel, energiezuinig en veilig bij.

Deel dit artikel

Nieuw leven voor een historische plek in Eindhoven

Met de realisatie van de BunkerToren heeft Eindhoven een nieuwe verrassende en hoogwaardige dynamiek gekregen. De gevelafwerking heeft hier een belangrijke bijdrage in.
Meagan Kerr van Powerhouse Company en Jan-Peter van Honk, projectleider bij De Groot & Visser, vertellen hoe het ontwerp en de keuze voor de Hueck gevels tot stand is gekomen.

Impression: Benthem Crouwel NACO

Herontwikkeling voor Lounge 1 Schiphol

Nu de werkzaamheden rond de verbouwing en vernieuwing van Vertrekhal 1 zijn afgerond, gaat Schiphol aan de slag met de herontwikkeling van Lounge 1.
Passagiers en duurzaamheid staan centraal in het nieuwe ontwerp van Benthem Crouwel NACO.
De herontwikkeling wordt uitgevoerd door ESAP, de bouwcombinatie van SPIE en Equans.
De Schüco vliesgevels die wij in opdracht van ESAP zullen plaatsen, zorgen voor veel lichtinval in de lounge.

De Groot en Visser
De Groot en Visser