Verwarmen kost straks minder energie voor Groot Kattenburg

Op Kattenburg, de meest westelijke van de drie Oostelijke Eilanden in Amsterdam, worden de ramen, kozijnen en deuren in de voor- en achtergevel van 378 woningen van het complex Groot Kattenburg vernieuwd.

De huidige puien zijn sterk verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen voor isolatie en veiligheid.

Van de 378 woningen wordt ongeveer 60% verhuurd door Lieven de Key. In samenspraak met de bewonerscommissie, huurders en eigenaren is het plan voor de nieuwe puien gemaakt die wij in opdracht van Dura Vermeer Renovatie Midden West zullen plaatsen. De wens van de Commissie Ruimtelijk Kwaliteit (voorheen Welstandscommissie) was dat de oorspronkelijke uitstraling van de gebouwen behouden blijft. Het ontwerp van de nieuwe puien is daarom gebaseerd op de huidige puien en wordt uitgevoerd in het Kawneer RT72 GT70S Reflex-systeem.

De vernieuwing betekent dat de kwaliteit van de woningen verbeterd wordt en het verwarmen straks minder energie kost. In april zullen 6 voorbeeldwoningen onder handen genomen, waarna – na evaluatie van de voorbeeldwoningen – in september het complete complex wordt aangepakt. Met de nieuwe puien, zitten de bewoners er straks weer comfortabel, energiezuinig en veilig bij.

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

De Groot en Visser
De Groot en Visser