Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.

De uit 1894 daterende kerk staat sinds 2013 leeg en sindsdien zijn er al diverse herbestemmingsplannen de revue gepasseerd.
“Met de transformatie tot appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten, krijgt de kerk een waardige bestemming”, aldus vicevoorzitter van het parochiebestuur Kees van der Meij.

De kerk heeft sinds 2002 een monumentale status dus daarom is een belangrijke voorwaarde van de transformatie dat het pand aan de buitenkant hetzelfde blijft. Het parochiebestuur koos daarom voor RE-USE Properties omdat deze ontwikkelaar gespecialiseerd is in de herbestemming van onder andere kloosters en meerdere zorglocaties heeft ontwikkeld.

Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in het najaar van 2023 hun intrek nemen in de nieuwe appartementen.

Deel dit artikel

Elk gebouw vraagt om zijn eigen geveloplossing

Geen enkel gebouw is hetzelfde! Een standaard geveloplossing bestaat dan ook niet. Ons Techniek Team denkt graag met u mee over de gevel die het best bij uw gebouw past.
Zo bent u verzekerd van de beste systeemoplossing voor uw gevel!

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

De Groot en Visser
De Groot en Visser