Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.

De uit 1894 daterende kerk staat sinds 2013 leeg en sindsdien zijn er al diverse herbestemmingsplannen de revue gepasseerd.
“Met de transformatie tot appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten, krijgt de kerk een waardige bestemming”, aldus vicevoorzitter van het parochiebestuur Kees van der Meij.

De kerk heeft sinds 2002 een monumentale status dus daarom is een belangrijke voorwaarde van de transformatie dat het pand aan de buitenkant hetzelfde blijft. Het parochiebestuur koos daarom voor RE-USE Properties omdat deze ontwikkelaar gespecialiseerd is in de herbestemming van onder andere kloosters en meerdere zorglocaties heeft ontwikkeld.

Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in het najaar van 2023 hun intrek nemen in de nieuwe appartementen.

Deel dit artikel

Bouw nieuw eenheidsbureau van start

De Schüco kozijnen en vliesgevels die we in opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek voor het eenheidsbureau zullen engineeren, produceren en monteren zorgen voor veel lichtinval en een goede isolatie wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

De kracht van samenwerking

Innovaties in de bouw ontstaan door kennis en ervaring samen te brengen!
Samen met MVSA, Egde, Vorm en Holland Composites ontwikkelden we de gevel voor The Pulse. Hoogwaardige architectuur waarbij duurzaamheid voorop staat. Met het meest optimale bouwproces dat u zich kunt indenken. Zo zorgen we sámen voor een zo laag mogelijke CO2-impact van gebouwen.
Dát is de kracht van samenwerking!

Door samenwerking ontstaan de mooiste innovaties!

In samenwerking met Holland Composites ontwikkelde De Groot & Visser de BicoSkin.
BicoSkin is het nieuwe, duurzame alternatief voor uw hoogbouwgevel: dunner en lichter dan een traditionele gevel en gemaakt van Duplicor 100% biobased en gerecycled materiaal. Dit concept wordt toegepast bij het Icoon op de Zuidas The Pulse of Amsterdam.

De Groot en Visser
De Groot en Visser