Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.

De uit 1894 daterende kerk staat sinds 2013 leeg en sindsdien zijn er al diverse herbestemmingsplannen de revue gepasseerd.
“Met de transformatie tot appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten, krijgt de kerk een waardige bestemming”, aldus vicevoorzitter van het parochiebestuur Kees van der Meij.

De kerk heeft sinds 2002 een monumentale status dus daarom is een belangrijke voorwaarde van de transformatie dat het pand aan de buitenkant hetzelfde blijft. Het parochiebestuur koos daarom voor RE-USE Properties omdat deze ontwikkelaar gespecialiseerd is in de herbestemming van onder andere kloosters en meerdere zorglocaties heeft ontwikkeld.

Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in het najaar van 2023 hun intrek nemen in de nieuwe appartementen.

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

Bouw nieuw eenheidsbureau van start

De Schüco kozijnen en vliesgevels die we in opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek voor het eenheidsbureau zullen engineeren, produceren en monteren zorgen voor veel lichtinval en een goede isolatie wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

De Groot en Visser
De Groot en Visser