Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.

De uit 1894 daterende kerk staat sinds 2013 leeg en sindsdien zijn er al diverse herbestemmingsplannen de revue gepasseerd.
“Met de transformatie tot appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten, krijgt de kerk een waardige bestemming”, aldus vicevoorzitter van het parochiebestuur Kees van der Meij.

De kerk heeft sinds 2002 een monumentale status dus daarom is een belangrijke voorwaarde van de transformatie dat het pand aan de buitenkant hetzelfde blijft. Het parochiebestuur koos daarom voor RE-USE Properties omdat deze ontwikkelaar gespecialiseerd is in de herbestemming van onder andere kloosters en meerdere zorglocaties heeft ontwikkeld.

Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in het najaar van 2023 hun intrek nemen in de nieuwe appartementen.

Deel dit artikel

Binckhorst is volop in beweging

Binckhorst, een voormalig industrie- en bedrijventerrein aan de rand van Den Haag, is volop in beweging en wordt de komende jaren getransformeerd tot innovatief en duurzaam woon-/werkgebied.
Duurzaamheid en natuurinclusiviteit zijn dé speerpunten in de Binckhorst. Niet zo gek dus dat uitvoerend aannemer Waal na een intensief voortraject heeft gekozen voor De Groot & Visser als gevelleverancier!

De Groot en Visser
De Groot en Visser