Uitbreiding FNW Leiden

Op de Science Campus in Leiden is de tweede bouwfase van het Gorlaeus Gebouw van de Universiteit Leiden van start gegaan. In deze fase wordt de bestaande nieuwbouw uit 2016 van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen onder andere uitgebreid met laboratoria en practicumruimtes, een nieuwe bibliotheek, een grote hoeveelheid onderwijs- en studiefaciliteiten en er komt een centrale hoofdentree.

In opdracht van Heijmans zullen we ca. 7950 m2 Hueck elementgevels met structurele WK3 Hueck Lambda 110 ramen met aluminium composiet gevelbekleding en geprofileerde beplating, 300 m2 Schüco vliesgevels en 48 m2 Hueck kozijnstrook in de drie nieuwe vleugels plaatsen welke ontworpen zijn door INBO/JHK Samenwerkende Architecten. Voor de Hueck elementgevel zijn speciale neusprofielen ontwikkeld.

Onze elementgevels zijn volledig geprefabriceerde geveldelen die in een hoog tempo aan een gebouw worden gehangen. De productie vindt plaats in onze moderne productielijnen waardoor weersomstandigheden geen invloed hebben op het proces. De werkzaamheden zijn op elkaar afgestemd en ieder station heeft zijn eigen werkzaamheden en controlepunten waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Ook de bouwplaats wordt veel efficiënter doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn. Op de bouw worden uitsluitend nog de complete elementen door een kraan aan het gebouw gehangen. Van binnenuit worden de ankers gesteld en de onderlinge dichtingen gemonteerd.
Kortom: snelheid en kwaliteit in één dus altijd kostenbesparend.

De oplevering van deze fase staat gepland in 2023.

In de komende jaren wordt het gebouw verder uitgebreid tot een duurzame, toekomstbestendige en moderne werkomgeving voor studenten en medewerkers.

Deel dit artikel

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

FloatingGardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Eind 2022 starten we met het plaatsen van kozijnen en vliesgevel in de 64 meter hoge woontoren en aansluitend in de daaronder gelegen Slotermeerschool en KDV.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.
Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser