Uitbreiding FNW Leiden

Op de Science Campus in Leiden is de tweede bouwfase van het Gorlaeus Gebouw van de Universiteit Leiden van start gegaan. In deze fase wordt de bestaande nieuwbouw uit 2016 van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen onder andere uitgebreid met laboratoria en practicumruimtes, een nieuwe bibliotheek, een grote hoeveelheid onderwijs- en studiefaciliteiten en er komt een centrale hoofdentree.

In opdracht van Heijmans zullen we ca. 7950 m2 Hueck elementgevels met structurele WK3 Hueck Lambda 110 ramen met aluminium composiet gevelbekleding en geprofileerde beplating, 300 m2 Schüco vliesgevels en 48 m2 Hueck kozijnstrook in de drie nieuwe vleugels plaatsen welke ontworpen zijn door INBO/JHK Samenwerkende Architecten. Voor de Hueck elementgevel zijn speciale neusprofielen ontwikkeld.

Onze elementgevels zijn volledig geprefabriceerde geveldelen die in een hoog tempo aan een gebouw worden gehangen. De productie vindt plaats in onze moderne productielijnen waardoor weersomstandigheden geen invloed hebben op het proces. De werkzaamheden zijn op elkaar afgestemd en ieder station heeft zijn eigen werkzaamheden en controlepunten waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Ook de bouwplaats wordt veel efficiënter doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn. Op de bouw worden uitsluitend nog de complete elementen door een kraan aan het gebouw gehangen. Van binnenuit worden de ankers gesteld en de onderlinge dichtingen gemonteerd.
Kortom: snelheid en kwaliteit in één dus altijd kostenbesparend.

De oplevering van deze fase staat gepland in 2023.

In de komende jaren wordt het gebouw verder uitgebreid tot een duurzame, toekomstbestendige en moderne werkomgeving voor studenten en medewerkers.

Deel dit artikel

Nieuw appartementencomplex voor anker op Het Balkon van Maassluis

In de wijk Het Balkon van Maassluis gaat een nieuw appartementencomplex voor anker, Ebro.
De bewoners hebben straks – net als hun buren van woontoren Neerlandia waar we onlangs de kozijnen hebben geplaatst – een fantastisch uitzicht over de Nieuwe Waterweg door de kozijnen en schuifpuien die we in opdracht van Waal zullen plaatsen in het ontwerp van Theo Verburg Architecten.

Metamorfose voor Noordkade in Hendrik Ido Ambacht

Project Noordkade zit in de afrondende fase: eind juli 2022 worden de gevels van de vernieuwde waterbushalte in Hendrik Ido Ambacht opgeleverd. Daarmee is het Waterbusplein veranderd van ‘gewone’ waterbushalte in een hotspot met een bruisend en levendig plein. Door de bijzondere belijning en lagen in het gebouw is het een prachtige eye-catcher geworden in Hendrik Ido Ambacht!
Voor dit project zijn diverse uitvoeringen van vliesgevels toegepast. De grootste uitdaging? Dat waren de gevels die in elkaar én uit elkaar lopen. Door intensieve samenwerking met zowel onze klant als tussen de engineering en uitvoering is dit project op een mooie wijze gerealiseerd.

Werkzaamheden Rotterdam Science Tower gestart

De drie monumentale torens op het Marconiplein zijn een markant herkenningspunt in Rotterdam en in de wijde omgeving. Eén van de torens is de Rotterdam Science Tower. Eigenaar Kadans Science Partner is druk bezig om deze toren te renoveren tot een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw.
We vinden het natuurlijk geweldig dat De Groot en Visser B.V. verantwoordelijk is voor het engineeren, produceren en monteren van de nieuwe puien! Inmiddels is de montagefase van de custom made-gevel gestart.

De Groot en Visser
De Groot en Visser