Uitbreiding FNW Leiden

Op de Science Campus in Leiden is de tweede bouwfase van het Gorlaeus Gebouw van de Universiteit Leiden van start gegaan. In deze fase wordt de bestaande nieuwbouw uit 2016 van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen onder andere uitgebreid met laboratoria en practicumruimtes, een nieuwe bibliotheek, een grote hoeveelheid onderwijs- en studiefaciliteiten en er komt een centrale hoofdentree.

In opdracht van Heijmans zullen we ca. 7950 m2 Hueck elementgevels met structurele WK3 Hueck Lambda 110 ramen met aluminium composiet gevelbekleding en geprofileerde beplating, 300 m2 Schüco vliesgevels en 48 m2 Hueck kozijnstrook in de drie nieuwe vleugels plaatsen welke ontworpen zijn door INBO/JHK Samenwerkende Architecten. Voor de Hueck elementgevel zijn speciale neusprofielen ontwikkeld.

Onze elementgevels zijn volledig geprefabriceerde geveldelen die in een hoog tempo aan een gebouw worden gehangen. De productie vindt plaats in onze moderne productielijnen waardoor weersomstandigheden geen invloed hebben op het proces. De werkzaamheden zijn op elkaar afgestemd en ieder station heeft zijn eigen werkzaamheden en controlepunten waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Ook de bouwplaats wordt veel efficiënter doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn. Op de bouw worden uitsluitend nog de complete elementen door een kraan aan het gebouw gehangen. Van binnenuit worden de ankers gesteld en de onderlinge dichtingen gemonteerd.
Kortom: snelheid en kwaliteit in één dus altijd kostenbesparend.

De oplevering van deze fase staat gepland in 2023.

In de komende jaren wordt het gebouw verder uitgebreid tot een duurzame, toekomstbestendige en moderne werkomgeving voor studenten en medewerkers.

Deel dit artikel

Binckhorst is volop in beweging

Binckhorst, een voormalig industrie- en bedrijventerrein aan de rand van Den Haag, is volop in beweging en wordt de komende jaren getransformeerd tot innovatief en duurzaam woon-/werkgebied.
Duurzaamheid en natuurinclusiviteit zijn dé speerpunten in de Binckhorst. Niet zo gek dus dat uitvoerend aannemer Waal na een intensief voortraject heeft gekozen voor De Groot & Visser als gevelleverancier!

De Groot en Visser
De Groot en Visser