Transformatie voor WC Bentinckplein

Aan het Bentinckplein in Rotterdam wordt een geheel nieuw winkelgebouw met parkeerdek gemaakt. De nieuwbouw wordt over de bestaande bouw geplaatst. Pas achteraf wordt de bestaande bebouwing gesloopt, waardoor de winkels het grootste deel van de bouw open kunnen blijven.

Appel architecten maakte voor ontwikkelaar Kennemerland Beheer (KB-winkels) het robuuste ontwerp. Het architectenbureau wil met hun ontwerpen ‘simpelweg een mooiere wereld maken’ en plekken creëren waar je fijn kan wonen, werken en recreëren. Een motto wat perfect aansluit op de filosofie van De Groot & Visser: “samen bouwen aan een prettige en gezonde wereld met duurzame gevels”. Niet zo gek dus dat gekozen is voor onze gevels!

In opdracht van Van der Pijl Bouwbedrijf zullen we vlak na de zomer starten met het plaatsen van Schüco vliesgevels en kozijnen van het winkelcentrum en de 2 grote liften naar het parkeerdek.

Deel dit artikel

Nieuw appartementencomplex voor anker op Het Balkon van Maassluis

In de wijk Het Balkon van Maassluis gaat een nieuw appartementencomplex voor anker, Ebro.
De bewoners hebben straks – net als hun buren van woontoren Neerlandia waar we onlangs de kozijnen hebben geplaatst – een fantastisch uitzicht over de Nieuwe Waterweg door de kozijnen en schuifpuien die we in opdracht van Waal zullen plaatsen in het ontwerp van Theo Verburg Architecten.

Metamorfose voor Noordkade in Hendrik Ido Ambacht

Project Noordkade zit in de afrondende fase: eind juli 2022 worden de gevels van de vernieuwde waterbushalte in Hendrik Ido Ambacht opgeleverd. Daarmee is het Waterbusplein veranderd van ‘gewone’ waterbushalte in een hotspot met een bruisend en levendig plein. Door de bijzondere belijning en lagen in het gebouw is het een prachtige eye-catcher geworden in Hendrik Ido Ambacht!
Voor dit project zijn diverse uitvoeringen van vliesgevels toegepast. De grootste uitdaging? Dat waren de gevels die in elkaar én uit elkaar lopen. Door intensieve samenwerking met zowel onze klant als tussen de engineering en uitvoering is dit project op een mooie wijze gerealiseerd.

Werkzaamheden Rotterdam Science Tower gestart

De drie monumentale torens op het Marconiplein zijn een markant herkenningspunt in Rotterdam en in de wijde omgeving. Eén van de torens is de Rotterdam Science Tower. Eigenaar Kadans Science Partner is druk bezig om deze toren te renoveren tot een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw.
We vinden het natuurlijk geweldig dat De Groot en Visser B.V. verantwoordelijk is voor het engineeren, produceren en monteren van de nieuwe puien! Inmiddels is de montagefase van de custom made-gevel gestart.

De Groot en Visser
De Groot en Visser