Transformatie voor WC Bentinckplein

Aan het Bentinckplein in Rotterdam wordt een geheel nieuw winkelgebouw met parkeerdek gemaakt. De nieuwbouw wordt over de bestaande bouw geplaatst. Pas achteraf wordt de bestaande bebouwing gesloopt, waardoor de winkels het grootste deel van de bouw open kunnen blijven.

Appel architecten maakte voor ontwikkelaar Kennemerland Beheer (KB-winkels) het robuuste ontwerp. Het architectenbureau wil met hun ontwerpen ‘simpelweg een mooiere wereld maken’ en plekken creëren waar je fijn kan wonen, werken en recreëren. Een motto wat perfect aansluit op de filosofie van De Groot & Visser: “samen bouwen aan een prettige en gezonde wereld met duurzame gevels”. Niet zo gek dus dat gekozen is voor onze gevels!

In opdracht van Van der Pijl Bouwbedrijf zullen we vlak na de zomer starten met het plaatsen van Schüco vliesgevels en kozijnen van het winkelcentrum en de 2 grote liften naar het parkeerdek.

Deel dit artikel

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

FloatingGardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Eind 2022 starten we met het plaatsen van kozijnen en vliesgevel in de 64 meter hoge woontoren en aansluitend in de daaronder gelegen Slotermeerschool en KDV.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.
Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser