Transformatie voor WC Bentinckplein

Aan het Bentinckplein in Rotterdam wordt een geheel nieuw winkelgebouw met parkeerdek gemaakt. De nieuwbouw wordt over de bestaande bouw geplaatst. Pas achteraf wordt de bestaande bebouwing gesloopt, waardoor de winkels het grootste deel van de bouw open kunnen blijven.

Appel architecten maakte voor ontwikkelaar Kennemerland Beheer (KB-winkels) het robuuste ontwerp. Het architectenbureau wil met hun ontwerpen ‘simpelweg een mooiere wereld maken’ en plekken creëren waar je fijn kan wonen, werken en recreëren. Een motto wat perfect aansluit op de filosofie van De Groot & Visser: “samen bouwen aan een prettige en gezonde wereld met duurzame gevels”. Niet zo gek dus dat gekozen is voor onze gevels!

In opdracht van Van der Pijl Bouwbedrijf zullen we vlak na de zomer starten met het plaatsen van Schüco vliesgevels en kozijnen van het winkelcentrum en de 2 grote liften naar het parkeerdek.

Deel dit artikel

Bouw nieuw eenheidsbureau van start

De Schüco kozijnen en vliesgevels die we in opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek voor het eenheidsbureau zullen engineeren, produceren en monteren zorgen voor veel lichtinval en een goede isolatie wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

De kracht van samenwerking

Innovaties in de bouw ontstaan door kennis en ervaring samen te brengen!
Samen met MVSA, Egde, Vorm en Holland Composites ontwikkelden we de gevel voor The Pulse. Hoogwaardige architectuur waarbij duurzaamheid voorop staat. Met het meest optimale bouwproces dat u zich kunt indenken. Zo zorgen we sámen voor een zo laag mogelijke CO2-impact van gebouwen.
Dát is de kracht van samenwerking!

Door samenwerking ontstaan de mooiste innovaties!

In samenwerking met Holland Composites ontwikkelde De Groot & Visser de BicoSkin.
BicoSkin is het nieuwe, duurzame alternatief voor uw hoogbouwgevel: dunner en lichter dan een traditionele gevel en gemaakt van Duplicor 100% biobased en gerecycled materiaal. Dit concept wordt toegepast bij het Icoon op de Zuidas The Pulse of Amsterdam.

De Groot en Visser
De Groot en Visser