The Wing Amsterdam

De donkerbronzen kozijnen en vliesgevels geven het woongebouw een sjieke uitstraling

Project: The Wing
Plaats: Amsterdam
Architect: Powerhouse Company
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Midden West
Opdrachtgever: Amvest
Product: Schüco kozijnen, Schüco vliesgevel
Jaar van realisatie: 2021

De nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordzijde van het IJ is volop in beweging. Overhoeks verandert in een trendy stedelijke wijk voor wonen, werken, restaurants, cafés en culturele voorzieningen.

Na de B*Mine toren, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en verschillende appartementencomplexen hebben we nu ook The Wing in opdracht van Dura Vermeer Bouw Midden West voorzien van 3376 m2 kozijnen en 158 m2 vliesgevel beide in het Schüco-systeem. De kozijnen en vliesgevels zijn in donkerbrons uitgevoerd wat het woongebouw een sjieke uitstraling geeft.

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser