Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.

Medio 2021 verstrekte M.J. de Nijs ons al opdracht om de 64 meter hoge woontoren – een ontwikkeling van Synchroon voor wie Orange Architects het ontwerp maakte – te voorzien van 710 brons geanodiseerde Kawneer ramen en deuren en nu mogen we ook de alles-in-één-school op de onderste twee verdiepingen (de eerste basisschool met kinderdagopvang in Sloterdijk) voorzien van een nieuwe gevel.

Eind 2022 zullen we starten met het plaatsen van de 710 brons geanodiseerde Kawneer ramen en deuren in de 64 meter hoge woontoren waarvan een deel 30 minuten brandwerend.
Als de steigers van de woontoren zijn gezakt, plaatsen we aansluitend een Schüco vliesgevel voorzien van een dubbelvleugelige schuifdeurautomaat in de Slotermeerschool en KDV in de plint, een ontwikkeling van Gemeente Amsterdam en ontworpen door Bureau Rowin Petersma.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

De “gardens” van Floating Gardens krijgen op meerderen niveaus vorm. Het groen van de vlakbij gelegen Brettenscheg wordt visueel doorgetrokken op, in, naast en aan het gebouw.

Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft!

Deel dit artikel

Binckhorst is volop in beweging

Binckhorst, een voormalig industrie- en bedrijventerrein aan de rand van Den Haag, is volop in beweging en wordt de komende jaren getransformeerd tot innovatief en duurzaam woon-/werkgebied.
Duurzaamheid en natuurinclusiviteit zijn dé speerpunten in de Binckhorst. Niet zo gek dus dat uitvoerend aannemer Waal na een intensief voortraject heeft gekozen voor De Groot & Visser als gevelleverancier!

De Groot en Visser
De Groot en Visser