Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.

Medio 2021 verstrekte M.J. de Nijs ons al opdracht om de 64 meter hoge woontoren – een ontwikkeling van Synchroon voor wie Orange Architects het ontwerp maakte – te voorzien van 710 brons geanodiseerde Kawneer ramen en deuren en nu mogen we ook de alles-in-één-school op de onderste twee verdiepingen (de eerste basisschool met kinderdagopvang in Sloterdijk) voorzien van een nieuwe gevel.

Eind 2022 zullen we starten met het plaatsen van de 710 brons geanodiseerde Kawneer ramen en deuren in de 64 meter hoge woontoren waarvan een deel 30 minuten brandwerend.
Als de steigers van de woontoren zijn gezakt, plaatsen we aansluitend een Schüco vliesgevel voorzien van een dubbelvleugelige schuifdeurautomaat in de Slotermeerschool en KDV in de plint, een ontwikkeling van Gemeente Amsterdam en ontworpen door Bureau Rowin Petersma.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

De “gardens” van Floating Gardens krijgen op meerderen niveaus vorm. Het groen van de vlakbij gelegen Brettenscheg wordt visueel doorgetrokken op, in, naast en aan het gebouw.

Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft!

Deel dit artikel

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

FloatingGardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Eind 2022 starten we met het plaatsen van kozijnen en vliesgevel in de 64 meter hoge woontoren en aansluitend in de daaronder gelegen Slotermeerschool en KDV.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.
Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser