Partner van SUM voor duurzame oplossing woningvoorraad

De Groot & Visser is samen met Holland Composites B.V. als trotse partner verbonden aan team SUM (Symbiotic Urban Movement). SUM is een studententeam van de Technische Universiteit Delft dat meedoet met de Solar Decathlon Europe competitie in Wuppertal in 2022. Aan deze wedstrijd doen internationale studententeams van over de hele wereld mee met als doel om duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de toenemende vraag naar woonruimte. Het SUM-team focust zich op het maken van een plan voor de verduurzaming van portiekflats.

Modulariteit, circulariteit en duurzaamheid
Met het oog op de klimaatdoelen zorgt SUM voor vernieuwing door renovatie en uitbreiding van de woningvoorraad toe te passen, in plaats van sloop-nieuwbouw. Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden, waar de vraag naar woonruimte en middelen toeneemt. Daarom ligt de focus van de wedstrijd op het moderniseren van de bestaande gebouwvoorraad en het ontwerpen van hun stedelijke omgeving.
Behalve De Groot & Visser zijn ook Holland Composites B.V., Smits Vastgoedzorg en Daiwa House partner van het team SUM, allen vanuit hun eigen expertise.

Kennis delen
De partners vullen elkaar aan qua kennis over nieuwe materialen en oplossingen voor het snel realiseren van betaalbare duurzame woningen in Nederland. Naast de kennisdeling tussen de partners staat kennisdeling met de studenten centraal. Zo maken de studenten kennis met de branches waarin de partners actief zijn en werken ze samen met de partners. De Groot & Visser heeft bovendien meegedacht in het ontwerp, producten beschikbaar gesteld en productie ondersteund. Op hun beurt maken de partners weer gebruik van de kennis van deze ambitieuze studenten. Een win-win vinden wij.

Benieuwd naar onze duurzame oplossing voor jouw bouwproject of –renovatie? Laat je inspireren!
https://degrootenvisser.nl/projecten/#onze-werkwijze

Deel dit artikel

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

FloatingGardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Eind 2022 starten we met het plaatsen van kozijnen en vliesgevel in de 64 meter hoge woontoren en aansluitend in de daaronder gelegen Slotermeerschool en KDV.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.
Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser