Partner van SUM voor duurzame oplossing woningvoorraad

De Groot & Visser is samen met Holland Composites B.V. als trotse partner verbonden aan team SUM (Symbiotic Urban Movement). SUM is een studententeam van de Technische Universiteit Delft dat meedoet met de Solar Decathlon Europe competitie in Wuppertal in 2022. Aan deze wedstrijd doen internationale studententeams van over de hele wereld mee met als doel om duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de toenemende vraag naar woonruimte. Het SUM-team focust zich op het maken van een plan voor de verduurzaming van portiekflats.

Modulariteit, circulariteit en duurzaamheid
Met het oog op de klimaatdoelen zorgt SUM voor vernieuwing door renovatie en uitbreiding van de woningvoorraad toe te passen, in plaats van sloop-nieuwbouw. Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden, waar de vraag naar woonruimte en middelen toeneemt. Daarom ligt de focus van de wedstrijd op het moderniseren van de bestaande gebouwvoorraad en het ontwerpen van hun stedelijke omgeving.
Behalve De Groot & Visser zijn ook Holland Composites B.V., Smits Vastgoedzorg en Daiwa House partner van het team SUM, allen vanuit hun eigen expertise.

Kennis delen
De partners vullen elkaar aan qua kennis over nieuwe materialen en oplossingen voor het snel realiseren van betaalbare duurzame woningen in Nederland. Naast de kennisdeling tussen de partners staat kennisdeling met de studenten centraal. Zo maken de studenten kennis met de branches waarin de partners actief zijn en werken ze samen met de partners. De Groot & Visser heeft bovendien meegedacht in het ontwerp, producten beschikbaar gesteld en productie ondersteund. Op hun beurt maken de partners weer gebruik van de kennis van deze ambitieuze studenten. Een win-win vinden wij.

Benieuwd naar onze duurzame oplossing voor jouw bouwproject of –renovatie? Laat je inspireren!
https://degrootenvisser.nl/projecten/#onze-werkwijze

Deel dit artikel

Nieuw leven voor een historische plek in Eindhoven

Met de realisatie van de BunkerToren heeft Eindhoven een nieuwe verrassende en hoogwaardige dynamiek gekregen. De gevelafwerking heeft hier een belangrijke bijdrage in.
Meagan Kerr van Powerhouse Company en Jan-Peter van Honk, projectleider bij De Groot & Visser, vertellen hoe het ontwerp en de keuze voor de Hueck gevels tot stand is gekomen.

Impression: Benthem Crouwel NACO

Herontwikkeling voor Lounge 1 Schiphol

Nu de werkzaamheden rond de verbouwing en vernieuwing van Vertrekhal 1 zijn afgerond, gaat Schiphol aan de slag met de herontwikkeling van Lounge 1.
Passagiers en duurzaamheid staan centraal in het nieuwe ontwerp van Benthem Crouwel NACO.
De herontwikkeling wordt uitgevoerd door ESAP, de bouwcombinatie van SPIE en Equans.
De Schüco vliesgevels die wij in opdracht van ESAP zullen plaatsen, zorgen voor veel lichtinval in de lounge.

De Groot en Visser
De Groot en Visser