Partner van SUM voor duurzame oplossing woningvoorraad

De Groot & Visser is samen met Holland Composites B.V. als trotse partner verbonden aan team SUM (Symbiotic Urban Movement). SUM is een studententeam van de Technische Universiteit Delft dat meedoet met de Solar Decathlon Europe competitie in Wuppertal in 2022. Aan deze wedstrijd doen internationale studententeams van over de hele wereld mee met als doel om duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de toenemende vraag naar woonruimte. Het SUM-team focust zich op het maken van een plan voor de verduurzaming van portiekflats.

Modulariteit, circulariteit en duurzaamheid
Met het oog op de klimaatdoelen zorgt SUM voor vernieuwing door renovatie en uitbreiding van de woningvoorraad toe te passen, in plaats van sloop-nieuwbouw. Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden, waar de vraag naar woonruimte en middelen toeneemt. Daarom ligt de focus van de wedstrijd op het moderniseren van de bestaande gebouwvoorraad en het ontwerpen van hun stedelijke omgeving.
Behalve De Groot & Visser zijn ook Holland Composites B.V., Smits Vastgoedzorg en Daiwa House partner van het team SUM, allen vanuit hun eigen expertise.

Kennis delen
De partners vullen elkaar aan qua kennis over nieuwe materialen en oplossingen voor het snel realiseren van betaalbare duurzame woningen in Nederland. Naast de kennisdeling tussen de partners staat kennisdeling met de studenten centraal. Zo maken de studenten kennis met de branches waarin de partners actief zijn en werken ze samen met de partners. De Groot & Visser heeft bovendien meegedacht in het ontwerp, producten beschikbaar gesteld en productie ondersteund. Op hun beurt maken de partners weer gebruik van de kennis van deze ambitieuze studenten. Een win-win vinden wij.

Benieuwd naar onze duurzame oplossing voor jouw bouwproject of –renovatie? Laat je inspireren!
https://degrootenvisser.nl/projecten/#onze-werkwijze

Deel dit artikel

Nieuw appartementencomplex voor anker op Het Balkon van Maassluis

In de wijk Het Balkon van Maassluis gaat een nieuw appartementencomplex voor anker, Ebro.
De bewoners hebben straks – net als hun buren van woontoren Neerlandia waar we onlangs de kozijnen hebben geplaatst – een fantastisch uitzicht over de Nieuwe Waterweg door de kozijnen en schuifpuien die we in opdracht van Waal zullen plaatsen in het ontwerp van Theo Verburg Architecten.

Metamorfose voor Noordkade in Hendrik Ido Ambacht

Project Noordkade zit in de afrondende fase: eind juli 2022 worden de gevels van de vernieuwde waterbushalte in Hendrik Ido Ambacht opgeleverd. Daarmee is het Waterbusplein veranderd van ‘gewone’ waterbushalte in een hotspot met een bruisend en levendig plein. Door de bijzondere belijning en lagen in het gebouw is het een prachtige eye-catcher geworden in Hendrik Ido Ambacht!
Voor dit project zijn diverse uitvoeringen van vliesgevels toegepast. De grootste uitdaging? Dat waren de gevels die in elkaar én uit elkaar lopen. Door intensieve samenwerking met zowel onze klant als tussen de engineering en uitvoering is dit project op een mooie wijze gerealiseerd.

Werkzaamheden Rotterdam Science Tower gestart

De drie monumentale torens op het Marconiplein zijn een markant herkenningspunt in Rotterdam en in de wijde omgeving. Eén van de torens is de Rotterdam Science Tower. Eigenaar Kadans Science Partner is druk bezig om deze toren te renoveren tot een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw.
We vinden het natuurlijk geweldig dat De Groot en Visser B.V. verantwoordelijk is voor het engineeren, produceren en monteren van de nieuwe puien! Inmiddels is de montagefase van de custom made-gevel gestart.

De Groot en Visser
De Groot en Visser