Overhoeks The Cube & The Wing

De nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordzijde van het IJ is volop in beweging. Overhoeks verandert in een trendy stedelijke wijk voor wonen, werken, restaurants, cafés en culturele voorzieningen. 

Project: Overhoeks Blok J (The Cube) en K (The Wing)
Plaats: Amsterdam
Architect: De Zwarte Hond / Powerhouse Company
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Midden West
Opdrachtgever: Amvest Vastgoed
Product: Schüco kozijnen en vliesgevels
Jaar van realisatie: 2022

De nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordzijde van het IJ is volop in beweging. Overhoeks verandert in een trendy stedelijke wijk voor wonen, werken, restaurants, cafés en culturele voorzieningen. 

 

Na de B*Mine toren, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en verschillende appartementencomplexen heeft De Groot & Visser nu in opdracht van Dura Vermeer Bouw Midden West ook blok J (The Cube) en K (The Wing) voorzien van resp. 2994 en 3376 m2 kozijnen en 177 en 158 m2 vliesgevel. De kozijnen en vliesgevels zijn in donkerbrons uitgevoerd wat het woongebouw een sjieke uitstraling geeft. 

Beide wooncomplexen zijn in opdracht van Amvest gebouwd. De Zwarte Hond is verantwoordelijk voor het ontwerp van blok J (The Cube), terwijl Powerhouse Company blok K (The Wing) heeft ontworpen.

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser