Overhoeks, een stadswijk in wording

De nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordzijde van het Amsterdamse IJ verandert in een trendy stedelijke wijk voor wonen, werken, restaurants, cafés en culturele voorzieningen.

Blok L bestaat uit een wooncomplex met 135 compacte woningen, 1 wijkbeheerderruimte en 2 commerciële ruimten van woningcorporatie Ymere. Onder het complex worden bergingen en een fietsenstalling gerealiseerd. Het gebouw is ontworpen door Studio Ninedots en wordt – evenals blok B1, B2 (genaamd ‘de Berend’), J en K waar we ook respectievelijk de kozijnen, vliesgevels en elektrische zonwering mochten leveren en monteren – gebouwd door Dura Vermeer Bouw.

Eerder realiseerden we al de gevels van appartementencomplex Statendam, B*Mine toren, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, appartementengebouwen blok B1 en B2 ‘de Berend’, J en K in deze stadswijk in wording.

In opdracht van Dura Vermeer Bouw Midden West zullen we ook de gevels van blok L gaan realiseren en 576 kozijnen en 3 entreepuien leveren en monteren.
Het volume is in het midden samengeperst waardoor het complex “golft” en bijzonder dynamisch wordt; zo heeft het gebouw aan alle zijden vier verschillende gevels en vier bijzondere hoeken; een mooie uitdaging waar wij onze hand niet voor omdraaien.

In het voorjaar van 2022 zullen de bewoners van blok L hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe appartement.

Deel dit artikel

Nieuw appartementencomplex voor anker op Het Balkon van Maassluis

In de wijk Het Balkon van Maassluis gaat een nieuw appartementencomplex voor anker, Ebro.
De bewoners hebben straks – net als hun buren van woontoren Neerlandia waar we onlangs de kozijnen hebben geplaatst – een fantastisch uitzicht over de Nieuwe Waterweg door de kozijnen en schuifpuien die we in opdracht van Waal zullen plaatsen in het ontwerp van Theo Verburg Architecten.

Metamorfose voor Noordkade in Hendrik Ido Ambacht

Project Noordkade zit in de afrondende fase: eind juli 2022 worden de gevels van de vernieuwde waterbushalte in Hendrik Ido Ambacht opgeleverd. Daarmee is het Waterbusplein veranderd van ‘gewone’ waterbushalte in een hotspot met een bruisend en levendig plein. Door de bijzondere belijning en lagen in het gebouw is het een prachtige eye-catcher geworden in Hendrik Ido Ambacht!
Voor dit project zijn diverse uitvoeringen van vliesgevels toegepast. De grootste uitdaging? Dat waren de gevels die in elkaar én uit elkaar lopen. Door intensieve samenwerking met zowel onze klant als tussen de engineering en uitvoering is dit project op een mooie wijze gerealiseerd.

Werkzaamheden Rotterdam Science Tower gestart

De drie monumentale torens op het Marconiplein zijn een markant herkenningspunt in Rotterdam en in de wijde omgeving. Eén van de torens is de Rotterdam Science Tower. Eigenaar Kadans Science Partner is druk bezig om deze toren te renoveren tot een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw.
We vinden het natuurlijk geweldig dat De Groot en Visser B.V. verantwoordelijk is voor het engineeren, produceren en monteren van de nieuwe puien! Inmiddels is de montagefase van de custom made-gevel gestart.

De Groot en Visser
De Groot en Visser