Overhoeks, een stadswijk in wording

De nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordzijde van het Amsterdamse IJ verandert in een trendy stedelijke wijk voor wonen, werken, restaurants, cafés en culturele voorzieningen.

Blok L bestaat uit een wooncomplex met 135 compacte woningen, 1 wijkbeheerderruimte en 2 commerciële ruimten van woningcorporatie Ymere. Onder het complex worden bergingen en een fietsenstalling gerealiseerd. Het gebouw is ontworpen door Studio Ninedots en wordt – evenals blok B1, B2 (genaamd ‘de Berend’), J en K waar we ook respectievelijk de kozijnen, vliesgevels en elektrische zonwering mochten leveren en monteren – gebouwd door Dura Vermeer Bouw.

Eerder realiseerden we al de gevels van appartementencomplex Statendam, B*Mine toren, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, appartementengebouwen blok B1 en B2 ‘de Berend’, J en K in deze stadswijk in wording.

In opdracht van Dura Vermeer Bouw Midden West zullen we ook de gevels van blok L gaan realiseren en 576 kozijnen en 3 entreepuien leveren en monteren.
Het volume is in het midden samengeperst waardoor het complex “golft” en bijzonder dynamisch wordt; zo heeft het gebouw aan alle zijden vier verschillende gevels en vier bijzondere hoeken; een mooie uitdaging waar wij onze hand niet voor omdraaien.

In het voorjaar van 2022 zullen de bewoners van blok L hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe appartement.

Deel dit artikel

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

FloatingGardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Eind 2022 starten we met het plaatsen van kozijnen en vliesgevel in de 64 meter hoge woontoren en aansluitend in de daaronder gelegen Slotermeerschool en KDV.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.
Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser