Onderweg naar een nieuw station Ede-Wageningen

Direct naast het World Food Center in Ede ligt station Ede-Wageningen wat in opdracht van Spoorzone Ede (een samenwerking van Gemeente Ede, NS Stations en ProRail) compleet wordt vernieuwd door aannemerscombinatie EdesPoort bestaande uit Van Hattem en Blankevoort, VolkerRail en Van Wijnen Arnhem.

Het ontwerp is gemaakt door de architecten/ingenieurscombinatie Mecanoo/Movares en verder uitgewerkt door RHDHV.

Na een intensief voortraject waarna we in eerste instantie de engineeringsopdracht hebben gekregen,  mogen we nu in opdracht van aannemerscombinatie EdesPoort ook daadwerkelijk de ca. 1758 m2 Schüco vliesgevels met inzetkozijnen en dubbel- en enkelvleugelige automatische schuifdeuren gaan produceren en monteren voor een geheel nieuw en modern station Ede-Wageningen, waar prettig reizen en verblijven voorop staat.

Omdat er nabij het spoor gewerkt wordt, zijn de veiligheidseisen hoog en zullen onze medewerkers zich moeten conformeren aan de Normenkader Veilig Werken van ProRail. Het nieuwe station wordt naast het oude station gebouwd. Het oude station blijft dus gewoon te gebruiken tijdens de werkzaamheden. Daarna zal het worden gesloopt. Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt naar verwachting in 2024 in gebruik genomen.

Deel dit artikel

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

FloatingGardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Eind 2022 starten we met het plaatsen van kozijnen en vliesgevel in de 64 meter hoge woontoren en aansluitend in de daaronder gelegen Slotermeerschool en KDV.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.
Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser