Direct naast het World Food Center in Ede ligt station Ede-Wageningen wat in opdracht van Spoorzone Ede (een samenwerking van Gemeente Ede, NS Stations en ProRail) compleet wordt vernieuwd door aannemerscombinatie EdesPoort bestaande uit Van Hattem en Blankevoort, VolkerRail en Van Wijnen Arnhem.

Het ontwerp is gemaakt door de architecten/ingenieurscombinatie Mecanoo/Movares en verder uitgewerkt door RHDHV.

Na een intensief voortraject waarna we in eerste instantie de engineeringsopdracht hebben gekregen,  mogen we nu in opdracht van aannemerscombinatie EdesPoort ook daadwerkelijk de ca. 1758 m2 Schüco vliesgevels met inzetkozijnen en dubbel- en enkelvleugelige automatische schuifdeuren gaan produceren en monteren voor een geheel nieuw en modern station Ede-Wageningen, waar prettig reizen en verblijven voorop staat.

Omdat er nabij het spoor gewerkt wordt, zijn de veiligheidseisen hoog en zullen onze medewerkers zich moeten conformeren aan de Normenkader Veilig Werken van ProRail. Het nieuwe station wordt naast het oude station gebouwd. Het oude station blijft dus gewoon te gebruiken tijdens de werkzaamheden. Daarna zal het worden gesloopt. Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt naar verwachting in 2024 in gebruik genomen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser