Onderweg naar een nieuw station Ede-Wageningen

Direct naast het World Food Center in Ede ligt station Ede-Wageningen wat in opdracht van Spoorzone Ede (een samenwerking van Gemeente Ede, NS Stations en ProRail) compleet wordt vernieuwd door aannemerscombinatie EdesPoort bestaande uit Van Hattem en Blankevoort, VolkerRail en Van Wijnen Arnhem.

Het ontwerp is gemaakt door de architecten/ingenieurscombinatie Mecanoo/Movares en verder uitgewerkt door RHDHV.

Na een intensief voortraject waarna we in eerste instantie de engineeringsopdracht hebben gekregen,  mogen we nu in opdracht van aannemerscombinatie EdesPoort ook daadwerkelijk de ca. 1758 m2 Schüco vliesgevels met inzetkozijnen en dubbel- en enkelvleugelige automatische schuifdeuren gaan produceren en monteren voor een geheel nieuw en modern station Ede-Wageningen, waar prettig reizen en verblijven voorop staat.

Omdat er nabij het spoor gewerkt wordt, zijn de veiligheidseisen hoog en zullen onze medewerkers zich moeten conformeren aan de Normenkader Veilig Werken van ProRail. Het nieuwe station wordt naast het oude station gebouwd. Het oude station blijft dus gewoon te gebruiken tijdens de werkzaamheden. Daarna zal het worden gesloopt. Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt naar verwachting in 2024 in gebruik genomen.

Deel dit artikel

Actieve inzet voor vermindering CO2-uitstoot

Bewust omgaan met onze omgeving voor de generaties na ons; dat staat centraal in alles wat wij doen! En zéker ook in wat door de organisatie zelf gedaan wordt. De CO2 -prestatieladder en de CO2-footprint geven inzicht in de stappen die we als bedrijf kunnen nemen om nóg duurzamer te presteren!

Veiligheid begint bij De Groot en Visser al aan de voorkant

Bij De Groot en Visser B.V. hechten we vanzelfsprekend veel waarde aan veilig werken. Afgelopen maand behaalden we de derde trede Veiligheidsladder (tegenwoordig wordt dit de Safety Culture Ladder genoemd). Een belangrijke stap waar wij met de hele organisatie aan werken om veiligheid een nog belangrijkere plaats in onze organisatie te geven.

Onderweg naar een nieuw station Ede-Wageningen

Pal naast het huidige station Ede-Wageningen wordt een nieuw en modern station gebouwd, terwijl het huidige in gebruik blijft. In opdracht van aannemerscombinatie EdesPoort zullen wij de gevels verzorgen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser