Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

Aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost is begonnen met de herontwikkeling van het kantoor van ABN AMRO wat straks de groene thuisbasis wordt van bijna 11.000 medewerkers. Het kantoor wordt energiezuinig, zoveel mogelijk op een circulaire manier verbouwd en krijgt daarnaast een sociaal-maatschappelijke functie.

Als de herontwikkeling in 2027 is afgerond is het pand duurzamer dan het klimaatakkoord van Parijs vereist – en dat drie jaar eerder dan de doelstelling van ABN AMRO zelf.

Maar liefst 70.000 m2 van het kantoor wordt hergebruikt. Veel van de materialen die bij de sloop vrijkomen krijgen een nieuwe bestemming en voor de hoofddraagconstructie van zo’n 30.000 m2 kantoorvloeren wordt hout gebruikt in plaats van beton.

De ledverlichting wordt gestuurd door het binnenvallende daglicht en het binnenklimaat past zich aan aan de bezetting waardoor het energieverbruik al aanzienlijk wordt verlaagd. Voor de energie die nog wel wordt verbruikt, wordt zo’n 10.500 vierkante meter zonnepanelen op de daken en gevels geplaatst.

We zijn trots dat we ons steentje bij kunnen dragen aan de hernieuwde groene thuisbasis van de medewerkers. In opdracht BAM Bouw en Techniek zullen wij de nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels plaatsen en de bestaande kozijnen upgraden en herplaatsen.

Deel dit artikel

Elk gebouw vraagt om zijn eigen geveloplossing

Geen enkel gebouw is hetzelfde! Een standaard geveloplossing bestaat dan ook niet. Ons Techniek Team denkt graag met u mee over de gevel die het best bij uw gebouw past.
Zo bent u verzekerd van de beste systeemoplossing voor uw gevel!

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

De Groot en Visser
De Groot en Visser