Nieuw zwembad in Van Tuyllpark Zoetermeer

In het Van Tuyllpark in Zoetermeer wordt een nieuw recreatief zwembad gebouwd wat het huidige zwembad De Driesprong zal vervangen en een aanvulling zal zijn op zwembad De Veur wat in basis een bad voor verenigingen, diverse doelgroepen en/of diplomazwemmen zal blijven.

Voor het ontwerp van het nieuwe zwembad liet architectenbureau VenhoevenCS zich inspireren door de ‘Onsen’: het traditionele Japanse badhuis. Het zwembad is ontworpen als een houten paviljoen in de natuur. Tijdens warme zomerdagen kan een deel van het dak en de gevel van het recreatiebad worden geopend waardoor bezoekers als het ware in de open lucht kunnen zwemmen.

Ook in de winter blijft het gevoel dat je buiten bent doordat de lucht altijd zichtbaar is en het vele daglicht wat door de gevel naar binnen valt.

Het nieuw te bouwen zwembad voldoet aan alle hedendaagse eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid en zal voldoen aan de BENG-eisen (bijna energieneutraal gebouw).

In december 2021 is Vaessen – geen onbekende in de zwembadwereld – gestart met de bouw van het nieuwe zwembad waarna wij snel zullen starten met het plaatsen van ruim 110 m2 buitenpuien, 400 m2 vliesgevels en 500 m2 binnenkozijnen van systeemhuis Schüco.

De planning is dat het zwembad in de eerste helft van 2023 klaar is.

Deel dit artikel

Samen bouwen aan een mooiere wereld met duurzame gevels. Dát is wat ons drijft.

FloatingGardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Eind 2022 starten we met het plaatsen van kozijnen en vliesgevel in de 64 meter hoge woontoren en aansluitend in de daaronder gelegen Slotermeerschool en KDV.
Om het invallende zonlicht buiten te houden en daarmee het binnenklimaat aangenaam zal “ons zusje” Gevex zonwering plaatsen.

Van kerk tot appartementen

De kogel is door de kerk! De Sint-Leonarduskerk in Beek en Donk wordt getransformeerd tot 25 appartementen voor ouderen die in de laatste fase van hun leven zitten.
Om een aangename leefomgeving met daglicht te creëren voor de toekomstige bewoners zullen we in opdracht van VBW Realisatie grote ramen plaatsen die naadloos aansluiten bij de bestaande glas-in-lood ramen.

De Groot en Visser
De Groot en Visser