Nieuw zwembad in Van Tuyllpark Zoetermeer

In het Van Tuyllpark in Zoetermeer wordt een nieuw recreatief zwembad gebouwd wat het huidige zwembad De Driesprong zal vervangen en een aanvulling zal zijn op zwembad De Veur wat in basis een bad voor verenigingen, diverse doelgroepen en/of diplomazwemmen zal blijven.

Voor het ontwerp van het nieuwe zwembad liet architectenbureau VenhoevenCS zich inspireren door de ‘Onsen’: het traditionele Japanse badhuis. Het zwembad is ontworpen als een houten paviljoen in de natuur. Tijdens warme zomerdagen kan een deel van het dak en de gevel van het recreatiebad worden geopend waardoor bezoekers als het ware in de open lucht kunnen zwemmen.

Ook in de winter blijft het gevoel dat je buiten bent doordat de lucht altijd zichtbaar is en het vele daglicht wat door de gevel naar binnen valt.

Het nieuw te bouwen zwembad voldoet aan alle hedendaagse eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid en zal voldoen aan de BENG-eisen (bijna energieneutraal gebouw).

In december 2021 is Vaessen – geen onbekende in de zwembadwereld – gestart met de bouw van het nieuwe zwembad waarna wij snel zullen starten met het plaatsen van ruim 110 m2 buitenpuien, 400 m2 vliesgevels en 500 m2 binnenkozijnen van systeemhuis Schüco.

De planning is dat het zwembad in de eerste helft van 2023 klaar is.

Deel dit artikel

Nieuw appartementencomplex voor anker op Het Balkon van Maassluis

In de wijk Het Balkon van Maassluis gaat een nieuw appartementencomplex voor anker, Ebro.
De bewoners hebben straks – net als hun buren van woontoren Neerlandia waar we onlangs de kozijnen hebben geplaatst – een fantastisch uitzicht over de Nieuwe Waterweg door de kozijnen en schuifpuien die we in opdracht van Waal zullen plaatsen in het ontwerp van Theo Verburg Architecten.

Metamorfose voor Noordkade in Hendrik Ido Ambacht

Project Noordkade zit in de afrondende fase: eind juli 2022 worden de gevels van de vernieuwde waterbushalte in Hendrik Ido Ambacht opgeleverd. Daarmee is het Waterbusplein veranderd van ‘gewone’ waterbushalte in een hotspot met een bruisend en levendig plein. Door de bijzondere belijning en lagen in het gebouw is het een prachtige eye-catcher geworden in Hendrik Ido Ambacht!
Voor dit project zijn diverse uitvoeringen van vliesgevels toegepast. De grootste uitdaging? Dat waren de gevels die in elkaar én uit elkaar lopen. Door intensieve samenwerking met zowel onze klant als tussen de engineering en uitvoering is dit project op een mooie wijze gerealiseerd.

Werkzaamheden Rotterdam Science Tower gestart

De drie monumentale torens op het Marconiplein zijn een markant herkenningspunt in Rotterdam en in de wijde omgeving. Eén van de torens is de Rotterdam Science Tower. Eigenaar Kadans Science Partner is druk bezig om deze toren te renoveren tot een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw.
We vinden het natuurlijk geweldig dat De Groot en Visser B.V. verantwoordelijk is voor het engineeren, produceren en monteren van de nieuwe puien! Inmiddels is de montagefase van de custom made-gevel gestart.

De Groot en Visser
De Groot en Visser