Nieuw zwembad in Van Tuyllpark Zoetermeer

In het Van Tuyllpark in Zoetermeer wordt een nieuw recreatief zwembad gebouwd wat het huidige zwembad De Driesprong zal vervangen en een aanvulling zal zijn op zwembad De Veur wat in basis een bad voor verenigingen, diverse doelgroepen en/of diplomazwemmen zal blijven.

Voor het ontwerp van het nieuwe zwembad liet architectenbureau VenhoevenCS zich inspireren door de ‘Onsen’: het traditionele Japanse badhuis. Het zwembad is ontworpen als een houten paviljoen in de natuur. Tijdens warme zomerdagen kan een deel van het dak en de gevel van het recreatiebad worden geopend waardoor bezoekers als het ware in de open lucht kunnen zwemmen.

Ook in de winter blijft het gevoel dat je buiten bent doordat de lucht altijd zichtbaar is en het vele daglicht wat door de gevel naar binnen valt.

Het nieuw te bouwen zwembad voldoet aan alle hedendaagse eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid en zal voldoen aan de BENG-eisen (bijna energieneutraal gebouw).

In december 2021 is Vaessen – geen onbekende in de zwembadwereld – gestart met de bouw van het nieuwe zwembad waarna wij snel zullen starten met het plaatsen van ruim 110 m2 buitenpuien, 400 m2 vliesgevels en 500 m2 binnenkozijnen van systeemhuis Schüco.

De planning is dat het zwembad in de eerste helft van 2023 klaar is.

Deel dit artikel

Elk gebouw vraagt om zijn eigen geveloplossing

Geen enkel gebouw is hetzelfde! Een standaard geveloplossing bestaat dan ook niet. Ons Techniek Team denkt graag met u mee over de gevel die het best bij uw gebouw past.
Zo bent u verzekerd van de beste systeemoplossing voor uw gevel!

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

De Groot en Visser
De Groot en Visser