AICS

Het vele daglicht dat door de ramen van de nieuwe Amsterdam International Community School naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

Project: International Community School
Plaats: Amsterdam
Architect: Mecanoo Architecten
Aannemer: De Vries en Verburg B.V.
Opdrachtgever: AICS Esprit Scholen / Gemeente Amsterdam
Product: Hueck kozijnen, deuren, vliesgevels
Jaar van realisatie: 2022

Het oude gebouw van de Amsterdam International Community School (AICS) was uit haar jasje gegroeid. Het aantal internationals in Amsterdam groeit en daardoor stijgt ook de vraag naar internationaal onderwijs.
Na een zoektocht van 7 jaar is er aan de A.J. Ernststraat 1179-1187 een nieuwe locatie gevonden voor een nieuw schoolgebouw.

Het ontwerp is ontwikkeld in een intensieve samenwerking met architect Mecanoo, gebruiker AICS Esprit Scholen en opdrachtgever Gemeente Amsterdam.
In opdracht van De Vries en Verburg plaatsten we 384 kozijnen, 14 deuren en 888 m² vliesgevels in het Hueck-systeem plaatsen.
Het vele daglicht dat door de ramen naar binnen valt draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee ook aan de leerprestaties.

In het eerste kwartaal van 2022 is AICS in gebruik genomen en biedt plaats aan 1400 leerlingen.

 

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser