AICS

Het vele daglicht dat door de ramen van de nieuwe Amsterdam International Community School naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

Project: International Community School
Plaats: Amsterdam
Architect: Mecanoo Architecten
Aannemer: De Vries en Verburg B.V.
Opdrachtgever: AICS Esprit Scholen / Gemeente Amsterdam
Product: Hueck kozijnen, deuren, vliesgevels
Jaar van realisatie: 2022

Het oude gebouw van de Amsterdam International Community School (AICS) was uit haar jasje gegroeid. Het aantal internationals in Amsterdam groeit en daardoor stijgt ook de vraag naar internationaal onderwijs.
Na een zoektocht van 7 jaar is er aan de A.J. Ernststraat 1179-1187 een nieuwe locatie gevonden voor een nieuw schoolgebouw.

Het ontwerp is ontwikkeld in een intensieve samenwerking met architect Mecanoo, gebruiker AICS Esprit Scholen en opdrachtgever Gemeente Amsterdam.
In opdracht van De Vries en Verburg plaatsten we 384 kozijnen, 14 deuren en 888 m² vliesgevels in het Hueck-systeem plaatsen.
Het vele daglicht dat door de ramen naar binnen valt draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee ook aan de leerprestaties.

In het eerste kwartaal van 2022 is AICS in gebruik genomen en biedt plaats aan 1400 leerlingen.

 

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser