Nieuw leven voor een historische plek in Eindhoven

Het door Hugh Maaskant ontworpen, brutalistische studentencentrum ‘De Bunker’ is getransformeerd tot een levendige, multifunctionele en opvallende nieuwe woontoren. De basis is een stoere en stevige Bunker, een begrip in Eindhoven. Dit was de plek voor een bruisend studentenleven van vele generaties TU/e-studenten. De Bunker heeft nu een tweede leven gekregen en vormt een waardevolle toevoeging in de vorm van een 100 meter hoge woontoren, die naar boven toe steeds ranker en opener wordt. Hiermee heeft de skyline van Eindhoven een nieuwe, verrassende en hoogwaardige dynamiek gekregen. De gevelafwerking heeft hier een belangrijke bijdrage in.

In opdracht van Van Wijnen Rosmalen plaatsten we 3695 m² aluminium kozijnen, 519 m² vliesgevel en 7291 m² elementgevels in de nieuwe BunkerToren welke Powerhouse Company ontwierp voor Real Estate Development Company.

De gevelelementen moesten snel en steigerloos gemonteerd worden. Bovendien werden specifieke eisen gesteld aan de geluidwering én aan de maximale pakketdikte waardoor is gekozen voor de Hueck Trigon Unit-L elementengevel; een fabrieksmatig voorgefabriceerde gevel die volledig steigerloos vanaf de ruwbouwverdiepingen gemonteerd kan worden. De elementengevel is opgebouwd uit aluminium stijl- en regelwerk, thermisch hoogwaardige isolatie, zonwerende beglazing en geïntegreerde ankervoorzieningen voor de montage van de natuurstenen afwerking van KOLEN Keramiek en Natuursteen. 

In de elementgevel zijn Lambda WS 075 ramen opgenomen. De balkons waar vandaan de bewoners een fenomenaal uitzicht hebben zijn bereikbaar via de Volato M+ hef-schuifpuien. 

Meagan Kerr van Powerhouse Company en Jan-Peter van Honk, projectleider van De Groot & Visser, vertellen hoe het ontwerp en de gevelkeuze tot stand is gekomen en waarom de keuze is gemaakt voor de gevels van Hueck.

Deel dit artikel

Elk gebouw vraagt om zijn eigen geveloplossing

Geen enkel gebouw is hetzelfde! Een standaard geveloplossing bestaat dan ook niet. Ons Techniek Team denkt graag met u mee over de gevel die het best bij uw gebouw past.
Zo bent u verzekerd van de beste systeemoplossing voor uw gevel!

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

De Groot en Visser
De Groot en Visser