Meldkamer Apeldoorn

Het “glazen oog” van de nieuwe meldkamer in Apeldoorn waakt over de omgeving.

Project: Meldkamer
Plaats: Apeldoorn
Architect: Cepezed
Aannemer: Friso Bouwgroep
Opdrachtgever: Nationale Politie
Product: Schüco kozijnen en vliesgevels
Jaar van realisatie: 2022

De 21 regionale Politie Meldkamers in Nederland zijn samengevoegd tot één Landelijke Meldkamer Samenwerking met maximaal 10 meldkamerlocaties. De gecombineerde Politiehuisvesting en 112-meldkamer in Apeldoorn is één van de tien nieuwe locaties waar de huidige 3 meldkamers in Oost-Nederland hun krachten bundelen. Dag en nacht werken politie, ambulance en brandweer hier samen om noodoproepen te beantwoorden.

Cepezed ontwierp het nieuwe onderkomen wat door Friso Bouwgroep gebouwd is. Het gebouw heeft veel glas en een ruim atrium met veel daglicht en een mooi uitzicht over het Van Gelderpark en de groene omgeving. Het “glazen oog” waakt als het ware over de omgeving.

In opdracht van Friso Bouwgroep uit Sneek plaatsten we 151 Schüco kozijnen waarvan een deel 60 minuten brandwerend en ca. 584 m2 Schüco vliesgevel.

 

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser