Meldkamer Apeldoorn

Het “glazen oog” van de nieuwe meldkamer in Apeldoorn waakt over de omgeving.

Project: Meldkamer
Plaats: Apeldoorn
Architect: Cepezed
Aannemer: Friso Bouwgroep
Opdrachtgever: Nationale Politie
Product: Schüco kozijnen en vliesgevels
Jaar van realisatie: 2022

De 21 regionale Politie Meldkamers in Nederland zijn samengevoegd tot één Landelijke Meldkamer Samenwerking met maximaal 10 meldkamerlocaties. De gecombineerde Politiehuisvesting en 112-meldkamer in Apeldoorn is één van de tien nieuwe locaties waar de huidige 3 meldkamers in Oost-Nederland hun krachten bundelen. Dag en nacht werken politie, ambulance en brandweer hier samen om noodoproepen te beantwoorden.

Cepezed ontwierp het nieuwe onderkomen wat door Friso Bouwgroep gebouwd is. Het gebouw heeft veel glas en een ruim atrium met veel daglicht en een mooi uitzicht over het Van Gelderpark en de groene omgeving. Het “glazen oog” waakt als het ware over de omgeving.

In opdracht van Friso Bouwgroep uit Sneek plaatsten we 151 Schüco kozijnen waarvan een deel 60 minuten brandwerend en ca. 584 m2 Schüco vliesgevel.

 

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser