Living Vredeoord

Van kantoorgebouw naar woongebouw

Project: Living Vredeoord
Plaats: Eindhoven
Architect: Pauwert Architectuur
Aannemer: Ten Brinke Zuid
Opdrachtgever: Holland Immo Group
Product: Hueck puien, Schüco vliesgevel
Jaar van realisatie: januari 2021-februari 2022

Op het voormalige Philips Business Park Vredeoord in Eindhoven is voor eigenaar Holland Immo Group een oud Philips-kantoor van ruim 13.000 vierkante meter getransformeerd naar woongebouw met 166 huurappartementen.

Uitgangspunt bij de herbestemming was het creëren van een prettig woonmilieu met behoud van de karakteristieke architectuur van het kantoorgebouw, en dát is gelukt!. De bestaande bebouwing is in 2003 opgeleverd naar ontwerp van het Utrechtse architectenbureau JHK. Het concept dat in die tijd is uitgevoerd draait rondom een binnenhof bekleed met warm natuursteen en een strakke zakelijke gevel aan de buitenkant. Het carré is opgeknipt in 4 bouwmassa’s die verbonden zijn door transparante loopbruggen. Deze opzet is het nieuwe ontwerp van Pauwert Architectuur gerespecteerd; het zandkleurige natuursteen, glas en de grijze aluminium kozijnen zijn de belangrijkste gevelmaterialen gebleven.

Het gebouw is voorzien van balkons die passen binnen de bestaande lijnen van de gevels en de dikte van de gevelbanden overnemen.
In opdracht van hoofdaannemer Ten Brinke Zuid hebben we de 20 jaar oude 4.423 m2 bestaande puiengevel en 164 m2 vliesgevel aangepast met behoud van de karakteristieke architectuur zoals dat in 2003 is bedacht.

Deel dit project

De Groot en Visser
De Groot en Visser