Lely fase 2

Ook voor de 2e fase van Lely Maassluis is gekozen voor de transparante gevels van De Groot & Visser.

Project: Lely fase 2
Plaats: Maassluis
Architect: ConverseArchitects
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V.
Opdrachtgever: Lely Nederland
Product: Schüco vliesgevels
Jaar van realisatie: 2016

Voor de uitbreiding op de Lely Campus in Maassluis hadden Lely, wereldwijd marktleider op het gebied van automatisering in de melkvee-industrie, en ConverseArchitects een transparante, lichte en industriële uitstraling voor ogen. Onder andere de door De Groot & Visser B.V. geëngineerde, geproduceerde en geplaatste aluminium gevels leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Net als voor de kantoorvleugels bij de eerste fase die in 2014 door De Groot & Visser B.V. van nieuwe gevels zijn voorzien, is ook voor de kantoorvleugels bij deze fase gekozen voor een transparante en open hoofddraagconstructie waaraan de vliesgevels grotendeels zijn opgehangen.

De vliesgevels zijn voor het grootste gedeelte ingevuld met dubbele beglazing met een lichttoetredingsfactor (LTA) van 50 en een zontoetredingsfactor (ZTA) van 28. De dichte delen bestaan uit sandwichpanelen.

De Lely Campus is gelegen aan de drukke snelweg A20 waardoor de geluidsbelasting op de gevel hoog is. Door voldoende massa aan het glas en de panelen toe te voegen, wordt dit geluid doeltreffend geweerd. Daarmee gaat een transparante, lichte en industriële uitstraling hand in hand met een optimaal werkcomfort. 

 

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser