Lely fase 2

Ook voor de 2e fase van Lely Maassluis is gekozen voor de transparante gevels van De Groot & Visser.

Project: Lely fase 2
Plaats: Maassluis
Architect: ConverseArchitects
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V.
Opdrachtgever: Lely Nederland
Product: Schüco vliesgevels
Jaar van realisatie: 2016

Voor de uitbreiding op de Lely Campus in Maassluis hadden Lely, wereldwijd marktleider op het gebied van automatisering in de melkvee-industrie, en ConverseArchitects een transparante, lichte en industriële uitstraling voor ogen. Onder andere de door De Groot & Visser B.V. geëngineerde, geproduceerde en geplaatste aluminium gevels leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Net als voor de kantoorvleugels bij de eerste fase die in 2014 door De Groot & Visser B.V. van nieuwe gevels zijn voorzien, is ook voor de kantoorvleugels bij deze fase gekozen voor een transparante en open hoofddraagconstructie waaraan de vliesgevels grotendeels zijn opgehangen.

De vliesgevels zijn voor het grootste gedeelte ingevuld met dubbele beglazing met een lichttoetredingsfactor (LTA) van 50 en een zontoetredingsfactor (ZTA) van 28. De dichte delen bestaan uit sandwichpanelen.

De Lely Campus is gelegen aan de drukke snelweg A20 waardoor de geluidsbelasting op de gevel hoog is. Door voldoende massa aan het glas en de panelen toe te voegen, wordt dit geluid doeltreffend geweerd. Daarmee gaat een transparante, lichte en industriële uitstraling hand in hand met een optimaal werkcomfort. 

 

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser