Herontwikkeling voor Brainpark I

Het kantorenpark Brainpark 1 in Rotterdam Kralingen tussen de A16 en Campus Woudestein – onderdeel van de Erasmus Universiteit – moet over een aantal jaren uitgroeien tot een groene en aantrekkelijke woon-werk-ontspan locatie met ca. 2500 woningen, kantoren, onderwijsinstellingen en voorzieningen.

Eén van de ontwikkelingen op het kantorenpark is van Blue-House Projectontwikkeling in nauwe samenwerking met Ridge BV en Greystar. Deze ontwikkelaar uit Krimpen aan den IJssel heeft op de plek van een bestaand kantoorpand aan de K.P. van der Mandelelaan 130 een plan ontwikkeld met ca. 614 nieuwe woningen en commerciële voorzieningen naar ontwerp van Kraaijvanger Architects. In samenwerking met belegger en investeerder Greystar is het plan uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp waarna Greystar een rechtstreekse realisatieovereenkomst met Waal Bouw heeft afgesloten.

In het complex komen 614 woningen die primair gericht zijn op studenten, Young Professionals, Professionals en starters op de woningmarkt.

De plint met enkele  commerciële ruimten krijgt een hoge toegankelijkheid met herkenbare entrees en een hoge transparantie door de Schüco vliesgevels die wij in opdracht van Waal Bouw zullen engineeren, produceren en monteren.

De gevels van de woningen bovenop de plint worden opgebouwd uit de Hueck Trigon Unit L elementgevel van aluminium-composiet. Over de elementgevel komen verspringend schijnroosters en akoestische roosters. Op de 10e verdieping komt een ware eye-catcher; een bijzondere rooftop terrace met een aangrenzende ruimte met algemene voorzieningen, waar groen, uitzicht en ontspanning samenkomen.

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

De Groot en Visser
De Groot en Visser