HAUT Amsterdam

HAUT – Een nieuw icoon aan de Amstel

Project: HAUT
Plaats: Amsterdam
Architect: Team V Architectuur ism Arup
Aannemer: J.P. van Eesteren B.V.
Opdrachtgever: Lingotto Investment B.V.
Product: Kawneer kozijnen, Schüco vliesgevels, Hermans Techniglaz PV
Jaar van realisatie: 2021-2022

Met een hoogte van 73 meter en 21 verdiepingen is HAUT het hoogste hybride houten woongebouw van Nederland, en een van de hoogste van de wereld.
Team V Architectuur heeft de toren in samenwerking met Arup ontworpen. De bouw is in opdracht van de ontwikkelaar Lingotto Investment door J.P. van Eesteren gerealiseerd.

Niet alleen is HAUT het grootste, unieke, houten woongebouw. Het is ook het eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgt: BREEAM Outstanding. Het gebruik van hout – waar het woongebouw zijn naam aan dankt – als voornaamste bouwmateriaal geeft het woongebouw zijn duurzame karakter. Hout kent namelijk een veel lagere CO2-footprint dan beton en staal. Daarnaast hebben we de woontoren voorzien van energie-opwekkende gevels en triple glas.

De locatie is echt Amsterdams, het uitzicht werelds! De 1282 stuks verdiepingshoge aluminium ramen, uit Kawneer RT72 reflex profielen met triple glas die we in opdracht van J.P. van Eesteren hebben geplaatst, bieden een fenomenaal uitzicht op de Amstel en Amsterdam. De kozijnen hebben we bij Timmerfabriek Frank van Roij in Goirle voorgemonteerd in hsb-elementen, waardoor de elementen in hoog tempo op locatie geplaatst konden worden.
Tussen de puien is de gevel voorzien van gevelbekleding van PV- en colorbelpanelen, zetwerkafwerking en loggiabekleding.
De driehoekige commerciële plint onder het woondeel is door ons voorzien van zo’n 883 m2 Schüco aluminium vliesgevel.

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser