Grootse plannen voor Plus Ultra Utrecht

Op donderdag 13 april is officieel gestart met de bouw van het duurzame bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra Utrecht. Universiteit Utrecht en Stichting Utrecht Science Park kozen voor Kadans Science Partner voor de ontwikkeling van het gebouw wat zeer toekomstbestendig en energieneutraal belooft te worden.

Zo wordt er ingezet op een BREEAM-NL Outstanding certificering en een volledig energieneutraal gebouw met BENG 2 <0.

De Hueck Trigon Unit L elementgevels met PV luifelconstructies en de vliesgevels van Hueck Trigon 60 die wij in opdracht van Goossen te Pas in het ontwerp van Cepezed zullen plaatsen, dragen er mede toe bij deze doelstelling te bereiken. Plus Ultra Utrecht zal 22.880 m2 aan kantoor- en laboratoriumruimte bieden, bedoeld voor R&D start-ups en scale-ups binnen de gezondheidszorg, life sciences en duurzaamheid.

Deel dit artikel

Nieuw leven voor een historische plek in Eindhoven

Met de realisatie van de BunkerToren heeft Eindhoven een nieuwe verrassende en hoogwaardige dynamiek gekregen. De gevelafwerking heeft hier een belangrijke bijdrage in.
Meagan Kerr van Powerhouse Company en Jan-Peter van Honk, projectleider bij De Groot & Visser, vertellen hoe het ontwerp en de keuze voor de Hueck gevels tot stand is gekomen.

Impression: Benthem Crouwel NACO

Herontwikkeling voor Lounge 1 Schiphol

Nu de werkzaamheden rond de verbouwing en vernieuwing van Vertrekhal 1 zijn afgerond, gaat Schiphol aan de slag met de herontwikkeling van Lounge 1.
Passagiers en duurzaamheid staan centraal in het nieuwe ontwerp van Benthem Crouwel NACO.
De herontwikkeling wordt uitgevoerd door ESAP, de bouwcombinatie van SPIE en Equans.
De Schüco vliesgevels die wij in opdracht van ESAP zullen plaatsen, zorgen voor veel lichtinval in de lounge.

De Groot en Visser
De Groot en Visser