European Medicines Agency

In opdracht van Bouwcombinatie EMA – een samenwerking tussen Dura Vermeer Bouw en Heijmans – plaatsten we samen met onze partner Vorsselmans onder de vlag van  VGV Façades 10.471 m² elementgevels met 380 bewegende delen, 4776 m² vliesgevels en 6765 m1 zetwerk bij dit prestigieuze project.

Project: EMA – European Medicines Agency
Plaats: Amsterdam
Architect: MVSA architects
Aannemer: Bouwcombinatie EMA
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Product: Schüco elementgevels, kozijnen en vliesgevels, zetwerk
Jaar van realisatie: 2019

Fotocredits: Rijksvastgoedbedrijf, Rob Acket en Corné Bastiaansen

Elementgevels bestaan uit volledig en compleet geprefabriceerde gevelelementen die in een hoog tempo aan een gebouw worden gehangen. Naast het zeer hoge bouwtempo en de geconditioneerde omstandigheden waaronder de elementen worden geproduceerd, is dit type gevel zeer hoogwaardig tot wel 1000 pa (afhankelijk van vorm en afmetingen). Ook de bouwplaats kan veel efficiënter worden ingericht doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn.

Rijksvastgoedbedrijf en Bouwcombinatie EMA zetten alles op alles om dit prestigieuze pand, waarvan de bouw in mei 2018 startte, in november 2019 op te leveren. Dat deze strakke planning gerealiseerd kon worden is mede dankzij onze geprefabriceerde elementgevel.

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser