European Medicines Agency

In opdracht van Bouwcombinatie EMA – een samenwerking tussen Dura Vermeer Bouw en Heijmans – plaatsten we samen met onze partner Vorsselmans onder de vlag van  VGV Façades 10.471 m² elementgevels met 380 bewegende delen, 4776 m² vliesgevels en 6765 m1 zetwerk bij dit prestigieuze project.

Project: EMA – European Medicines Agency
Plaats: Amsterdam
Architect: MVSA architects
Aannemer: Bouwcombinatie EMA
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Product: Schüco elementgevels, kozijnen en vliesgevels, zetwerk
Jaar van realisatie: 2019

Fotocredits: Rijksvastgoedbedrijf, Rob Acket en Corné Bastiaansen

Elementgevels bestaan uit volledig en compleet geprefabriceerde gevelelementen die in een hoog tempo aan een gebouw worden gehangen. Naast het zeer hoge bouwtempo en de geconditioneerde omstandigheden waaronder de elementen worden geproduceerd, is dit type gevel zeer hoogwaardig tot wel 1000 pa (afhankelijk van vorm en afmetingen). Ook de bouwplaats kan veel efficiënter worden ingericht doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn.

Rijksvastgoedbedrijf en Bouwcombinatie EMA zetten alles op alles om dit prestigieuze pand, waarvan de bouw in mei 2018 startte, in november 2019 op te leveren. Dat deze strakke planning gerealiseerd kon worden is mede dankzij onze geprefabriceerde elementgevel.

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser