BunkerToren

Met de bouw van de BunkerToren heeft de skyline van Eindhoven een nieuwe, verrassende en hoogwaardige dynamiek gekregen. De gevelafwerking heeft hier een belangrijke bijdrage in.

Project: BunkerToren
Plaats: Eindhoven
Architect: Powerhouse Company
Aannemer: Van Wijnen Rosmalen
Opdrachtgever: Real Estate Development Company
Product: Elementgevels, kozijnen, hef-schuifpuien
Jaar van realisatie: 2022

In Eindhoven is het door Hugh Maaskant ontworpen, brutalistische studentencentrum ‘De Bunker’ getransformeerd tot een levendige multifunctionele en opvallende nieuwe woontoren, de Bunkertoren.
Hiermee heeft de skyline van Eindhoven een nieuwe, verrassende en hoogwaardige dynamiek gekregen. De gevelafwerking heeft hier een belangrijke bijdrage in.

De gevelelementen moesten snel en steigerloos gemonteerd worden. Bovendien werden specifieke eisen gesteld aan de geluidwering én aan de maximale pakketdikte waardoor is gekozen voor de Hueck Trigon Unit-L elementengevel; een fabrieksmatig voorgefabriceerde gevel die volledig steigerloos vanaf de ruwbouwverdiepingen gemonteerd kan worden. De elementengevel is opgebouwd uit aluminium stijl- en regelwerk, thermisch hoogwaardige isolatie, zonwerende beglazing en geïntegreerde ankervoorzieningen voor de montage van de natuurstenen afwerking van KOLEN Keramiek en Natuursteen.

In de elementgevel zijn Lambda WS 075 ramen opgenomen. De balkons waar vandaan de bewoners een fenomenaal uitzicht hebben zijn bereikbaar via de Volato M+ hef-schuifpuien.

Deel dit project

De Groot en Visser
De Groot en Visser