BunkerToren

Met de bouw van de BunkerToren heeft de skyline van Eindhoven een nieuwe, verrassende en hoogwaardige dynamiek gekregen. De gevelafwerking heeft hier een belangrijke bijdrage in.

Project: BunkerToren
Plaats: Eindhoven
Architect: Powerhouse Company
Aannemer: Van Wijnen Rosmalen
Opdrachtgever: Real Estate Development Company
Product: Elementgevels, kozijnen, hef-schuifpuien
Jaar van realisatie: 2022

In Eindhoven is het door Hugh Maaskant ontworpen, brutalistische studentencentrum ‘De Bunker’ getransformeerd tot een levendige multifunctionele en opvallende nieuwe woontoren, de Bunkertoren.
Hiermee heeft de skyline van Eindhoven een nieuwe, verrassende en hoogwaardige dynamiek gekregen. De gevelafwerking heeft hier een belangrijke bijdrage in.

De gevelelementen moesten snel en steigerloos gemonteerd worden. Bovendien werden specifieke eisen gesteld aan de geluidwering én aan de maximale pakketdikte waardoor is gekozen voor de Hueck Trigon Unit-L elementengevel; een fabrieksmatig voorgefabriceerde gevel die volledig steigerloos vanaf de ruwbouwverdiepingen gemonteerd kan worden. De elementengevel is opgebouwd uit aluminium stijl- en regelwerk, thermisch hoogwaardige isolatie, zonwerende beglazing en geïntegreerde ankervoorzieningen voor de montage van de natuurstenen afwerking van KOLEN Keramiek en Natuursteen.

In de elementgevel zijn Lambda WS 075 ramen opgenomen. De balkons waar vandaan de bewoners een fenomenaal uitzicht hebben zijn bereikbaar via de Volato M+ hef-schuifpuien.

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser