Binckhorst is volop in beweging

Binckhorst, een voormalig industrie- en bedrijventerrein aan de rand van Den Haag, is volop in beweging en wordt de komende jaren getransformeerd tot innovatief en duurzaam woon-/werkgebied.

Zo wordt aan het Maanplein een bestaande parkeergarage gesloopt en door Vorm Ontwikkeling een nieuw complex gerealiseerd, One Milky Way.

One Milky Way – een echte eyecatcher op het terrein – bestaat uit drie bouwdelen. Een hoge woontoren met commerciële plint van ca. 70 meter hoog, een lager gedeelte waar houtbouw (CLT) wordt toegepast en een ‘groene’ parkeergarage met een prachtige daktuin en een volledig groene gevel.

Duurzaamheid en natuurinclusiviteit zijn dé speerpunten in de Binckhorst. Niet zo gek dus dat uitvoerend aannemer Waal na een intensief voortraject heeft gekozen voor De Groot & Visser als gevelleverancier!
In totaal zullen wij 5665 m2 kozijnen en 888 m2 vliesgevel voor hen engineeren, produceren en monteren.

Een deel van de kozijnen wordt bij de HSB-leverancier ingebouwd, zodat ze op de bouwplaats alleen nog maar aan het gebouw “gehangen” hoeven te worden. Grote voordelen hiervan zijn dat het bouwtempo op locatie hoog is én dat de inrichting van de bouwplaats efficiënter kan doordat hier veel minder arbeid plaatsvindt en er geen steigers noodzakelijk zijn.

De eerste bewoners zullen Q1 2026 hun intrek kunnen nemen in hun appartementen met een prachtig uitzicht over Den Haag en veel lichtinval.

Deel dit artikel

Nieuwe thuisbasis voor ABN AMRO

De nieuwe Wicona kozijnen en vliesgevels en de bestaande kozijnen die wij zullen upgraden en herplaatsen dragen mede bij aan de ambitie van ABN AMRO om met de herontwikkeling van hun kantoor te voldoen aan het klimaatakkoord van 2030.

Herontwikkeling voor Brainpark I

Op kantorenpark Brainpark I in Rotterdam wordt op de plek van een bestaand kantoorpand een plan ontwikkeld met ca. 614 woningen. De vliesgevels in de plint en de elementgevel in de woningen die wij zullen plaatsen, zullen zorgen voor een hoge transparantie.

De Groot en Visser
De Groot en Visser