Berghoefblokken

In Amsterdam zijn de Berghoefblokken grondig gerenoveerd.

Project: Berghoefblokken
Plaats: Amsterdam
Architect: Hooyschuur
Aannemer: M.J. de Nijs en Zonen
Opdrachtgever: Rochdale
Product: Kawneer kozijnen
Jaar van realisatie: 2021

In de Dobbebuurt en rond de Burgemeester Fockstraat in Amsterdam zijn in de jaren 50, de tijd van woningnood na de Tweede Wereldoorlog, woningen gebouwd. Zo vlak na de Tweede Wereldoorlog was er een groot tekort aan woningen. Er moest snel en goedkoop gebouwd worden om aan de grote vraag te voldoen. Maar er was gebrek aan materiaal, geld en goed opgeleide metselaars en timmermannen. Het gevolg hiervan is een sobere architectuur.
Om de kosten te drukken, zijn de woningen toen ontworpen om 50 jaar mee te gaan, terwijl een levensduur van 100 jaar gebruikelijk is. Hoog tijd dus voor renovatie!

De woningen rond de Burgemeester Fockstraat, in de jaren 50 ontworpen door Berghoef, zijn volledig gestript en aan de binnenzijde opnieuw opgebouwd.
In opdracht van M.J. de Nijs plaatsten we nieuwe geïsoleerde aluminium kozijnen met HR++glas en ventilatieroosters, waardoor de bewoners minder last hebben van tocht en kou. Een aanzienlijke verbetering in warmteverlies en comfort wat resulteert in een mooie besparing op gasverbruik. Wel zo fijn voor de portemonnee en – ook niet onbelangrijk – de CO2-uitstoot.

De slanke profielen in het Kawneer-systeem RT62-GT70S passen perfect bij het oorspronkelijke jaren 50 gevelbeeld.

Met de renovatie van het complex wat onderdeel uitmaakt van het “van Eesteren Buitenmuseum” zijn deze na-oorlogse systeembouwwoningen veilig gesteld voor de toekomst.

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser