Berghoefblokken

In Amsterdam zijn de Berghoefblokken grondig gerenoveerd.

Project: Berghoefblokken
Plaats: Amsterdam
Architect: Hooyschuur
Aannemer: M.J. de Nijs en Zonen
Opdrachtgever: Rochdale
Product: Kawneer kozijnen
Jaar van realisatie: 2021

In de Dobbebuurt en rond de Burgemeester Fockstraat in Amsterdam zijn in de jaren 50, de tijd van woningnood na de Tweede Wereldoorlog, woningen gebouwd. Zo vlak na de Tweede Wereldoorlog was er een groot tekort aan woningen. Er moest snel en goedkoop gebouwd worden om aan de grote vraag te voldoen. Maar er was gebrek aan materiaal, geld en goed opgeleide metselaars en timmermannen. Het gevolg hiervan is een sobere architectuur.
Om de kosten te drukken, zijn de woningen toen ontworpen om 50 jaar mee te gaan, terwijl een levensduur van 100 jaar gebruikelijk is. Hoog tijd dus voor renovatie!

De woningen rond de Burgemeester Fockstraat, in de jaren 50 ontworpen door Berghoef, zijn volledig gestript en aan de binnenzijde opnieuw opgebouwd.
In opdracht van M.J. de Nijs plaatsten we nieuwe geïsoleerde aluminium kozijnen met HR++glas en ventilatieroosters, waardoor de bewoners minder last hebben van tocht en kou. Een aanzienlijke verbetering in warmteverlies en comfort wat resulteert in een mooie besparing op gasverbruik. Wel zo fijn voor de portemonnee en – ook niet onbelangrijk – de CO2-uitstoot.

De slanke profielen in het Kawneer-systeem RT62-GT70S passen perfect bij het oorspronkelijke jaren 50 gevelbeeld.

Met de renovatie van het complex wat onderdeel uitmaakt van het “van Eesteren Buitenmuseum” zijn deze na-oorlogse systeembouwwoningen veilig gesteld voor de toekomst.

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser