Amvest Cruquius

Voor hoofdaannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. plaatsten we de gevels en zonwering van het nieuwe kantoorpand van Amvest.

Project: kavel 1.2 kantoor Amvest
Plaats: Cruquius
Architect: Rietveld Architects New York
Aannemer: M.J. de Nijs en Zonen B.V.
Opdrachtgever: Amvest
Product: Kozijnen, vliesgevels, tweede huidgevel, maliënkoldergordijn, zonneluifel, ritsscreens
Jaar van realisatie: 2017-2018

Voor hoofdaannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. plaatsten we de gevels en zonwering van het nieuwe kantoorpand van Amvest.

De basisgevel is direct op de staalconstructie gemonteerd waaraan de tweedehuidgevel met aluminium vinnen is opgehangen. Om de warmte af te kunnen voeren zijn elektrisch bedienbare kleppen aangebracht.

In de spouw hangt bijzondere zonwering; het zgn. maliënkoldergordijn. 

Het verlopende effect van de maliënkolder komt terug in de digitale print die op de licht vooroverhellende (5 graden) zuidelijke kopgevel is aangebracht.

De noordelijk kopgevel is met 15 graden behoorlijk voorover hellend. De ca. 6 meter hoge ruiten van triple glas bieden een prachtig uitzicht over het water van de Entrepothaven.

Aan de staalconstructie bij de dakopbouw zijn aluminium zwaarden bevestigd waaraan parallel aan de gevel aluminium buizen zijn aangebracht. Doordat de buizen niet helemaal aansluitend liggen, kan de regen er wel doorheen vallen terwijl de zon geen vrije speling heeft op de gevel. Tussen de luifel en de vliesgevel zijn ritsscreens aangebracht; de buitenste voor zonwering en de binnenste voor lichtwering. 

Het resultaat: een prachtige eyecatcher aan de Entrepothaven!

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser