Amvest Cruquius

Voor hoofdaannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. plaatsten we de gevels en zonwering van het nieuwe kantoorpand van Amvest.

Project: kavel 1.2 kantoor Amvest
Plaats: Cruquius
Architect: Rietveld Architects New York
Aannemer: M.J. de Nijs en Zonen B.V.
Opdrachtgever: Amvest
Product: Kozijnen, vliesgevels, tweede huidgevel, maliënkoldergordijn, zonneluifel, ritsscreens
Jaar van realisatie: 2017-2018

Voor hoofdaannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. plaatsten we de gevels en zonwering van het nieuwe kantoorpand van Amvest.

De basisgevel is direct op de staalconstructie gemonteerd waaraan de tweedehuidgevel met aluminium vinnen is opgehangen. Om de warmte af te kunnen voeren zijn elektrisch bedienbare kleppen aangebracht.

In de spouw hangt bijzondere zonwering; het zgn. maliënkoldergordijn. 

Het verlopende effect van de maliënkolder komt terug in de digitale print die op de licht vooroverhellende (5 graden) zuidelijke kopgevel is aangebracht.

De noordelijk kopgevel is met 15 graden behoorlijk voorover hellend. De ca. 6 meter hoge ruiten van triple glas bieden een prachtig uitzicht over het water van de Entrepothaven.

Aan de staalconstructie bij de dakopbouw zijn aluminium zwaarden bevestigd waaraan parallel aan de gevel aluminium buizen zijn aangebracht. Doordat de buizen niet helemaal aansluitend liggen, kan de regen er wel doorheen vallen terwijl de zon geen vrije speling heeft op de gevel. Tussen de luifel en de vliesgevel zijn ritsscreens aangebracht; de buitenste voor zonwering en de binnenste voor lichtwering. 

Het resultaat: een prachtige eyecatcher aan de Entrepothaven!

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser