Amphia Ziekenhuis in Breda

Aan de Molengracht in Breda is een ultramodern ziekenhuis gebouwd, Amphia Ziekenhuis. Een project van 76.000 m² nieuwbouw aan een bestaand gebouw. Het ziekenhuis is één van de grootste Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen met een opleidingserkenning in Nederland.

Project: Amphia Ziekenhuis Breda
Plaats: Breda
Architect: Wiegerinck Architecten
Aannemer: Bouwcombinatie FourCare
Opdrachtgever: Amphia Ziekenhuis
Product: kozijnen Schüco AWS75SI, AWS65, AWS/ADS80FR, vliesgevels Schüco FW60SI
Jaar van realisatie: 2017-2019

Wiegerinck vertaalde de duurzaamheidseisen, energie-efficiency en logistieke processen naar een prachtig. De vier bouwdelen met elk hun eigen kleurstelling lijken op elkaar maar door te spelen met de gevelelementen heeft ieder bouwdeel toch zijn eigen uitstraling.

Samen met onze partner Vorsselmans plaatsten we ca. 4000 kozijnen en 2500 m² vliesgevel waarbij zoveel mogelijk in de voorbereidingsfase is uitgevoerd; uiteraard de productie zelf maar ook de beglazing en de speciaal voor dit project ontwikkelde verschuifbare ankers werden al in de fabriek aangebracht. Mede hierdoor konden we 38 kozijnen in één dag plaatsen.

Vooral de kozijnen van de opdekruimtes, operatiekamers en IC-ruimtes vereisten extra aandacht omdat deze extreem luchtdicht moeten zijn en voorzien moeten kunnen worden van onder- en overdruk. 

Deel dit project

De gevels van Plus Ultra Amsterdam springen direct in het oog

Op het Medical Business Park in Amsterdam Zuidoost is Plus Ultra gerealiseerd.
De transparante gevels voorzien van verticale banen met zwarte PV-panelen die wij in opdracht van Wijnen Bouwgroep plaatsten, springen meteen in het oog. De PV-panelen fungeren niet alleen als energie-opwekkers, maar vormen ook nog eens een passieve zonwering én verlevendigen het gevelbeeld.

Floating Gardens & Slotermeerschool Amsterdam

Floating Gardens is het eerste transformatieproject in Amsterdam Sloterdijk-centrum waarbij een bestaand kantoorpand plaats maakt voor een iconisch, energiezuinig én energieopwekkend gebouw.
Het project sluit perfect aan op de missie van Synchroon en Gemeente Amsterdam én op die van De Groot & Visser: mooie en duurzame gebouwen en omgevingen creëren die een blijvende waarde hebben voor de stad.

De Groot en Visser
De Groot en Visser