Amphia Ziekenhuis in Breda

Aan de Molengracht in Breda is een ultramodern ziekenhuis gebouwd, Amphia Ziekenhuis. Een project van 76.000 m² nieuwbouw aan een bestaand gebouw. Het ziekenhuis is één van de grootste Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen met een opleidingserkenning in Nederland.

Project: Amphia Ziekenhuis Breda
Plaats: Breda
Architect: Wiegerinck Architecten
Aannemer: Bouwcombinatie FourCare
Opdrachtgever: Amphia Ziekenhuis
Product: kozijnen Schüco AWS75SI, AWS65, AWS/ADS80FR, vliesgevels Schüco FW60SI
Jaar van realisatie: 2017-2019

Wiegerinck vertaalde de duurzaamheidseisen, energie-efficiency en logistieke processen naar een prachtig. De vier bouwdelen met elk hun eigen kleurstelling lijken op elkaar maar door te spelen met de gevelelementen heeft ieder bouwdeel toch zijn eigen uitstraling.

Samen met onze partner Vorsselmans plaatsten we ca. 4000 kozijnen en 2500 m² vliesgevel waarbij zoveel mogelijk in de voorbereidingsfase is uitgevoerd; uiteraard de productie zelf maar ook de beglazing en de speciaal voor dit project ontwikkelde verschuifbare ankers werden al in de fabriek aangebracht. Mede hierdoor konden we 38 kozijnen in één dag plaatsen.

Vooral de kozijnen van de opdekruimtes, operatiekamers en IC-ruimtes vereisten extra aandacht omdat deze extreem luchtdicht moeten zijn en voorzien moeten kunnen worden van onder- en overdruk. 

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser