2Amsterdam

Nieuwe toekomst voor 2 jaren ’80 kantoorkolossen in Amsterdam

Project:  2Amsterdam
Plaats: Amsterdam
Architect: KCAP B.V.
Aannemer: J.P. van Eesteren B.V.
Opdrachtgever: Provast namens Commerz Real
Product: Schüco elementgevels, Schüco vliesgevels
Jaar van realisatie: 2019-2022

Aan de Zuidas in Amsterdam hebben twee kantoorkolossen uit de jaren ’80 een nieuwe toekomst gekregen. Provast ontwikkelde één toren voor eigenaar Commerz Real tot high-end hotel met een práchtig uitzicht vanuit de skybar. Het naastgelegen pand heeft zijn kantoorfunctie behouden.
Het ontwerp, wat qua duurzaamheid voldoet aan de hoogste BREEAM-standaarden, is van het Rotterdamse bureau KCAP en is erop gericht om te laten zien dat de twee torens verschillende functies hebben, maar wel bij elkaar horen.

De 2 torens zijn door ons voorzien van geprefabriceerde Schüco elementgevels. Bij de entrees en tussengebied (tuingevels) plaatsten we een Schüco vliesgevelsysteem. Een groot atrium voorzien van een glasdakconstructie in het midden van de kantoortoren brengt het daglicht tot diep in het gebouw.
De doorlopende glazen gevel zorgt niet alleen voor visuele eenheid tussen de twee gebouwen, de zogeheten “plint”, de onderlaag van beide gebouwen, wordt met elkaar verbonden zodat ook een fysiek geheel ontstaat.

Deel dit project

Metamorfose voor Noordkade in H.I. Ambacht

De Noordkade in Hendrik Ido Ambacht heeft een ware metamorfose ondergaan van ‘gewone’ waterbushalte in een bruisend en levendig plein.
Aan weerszijden van de trappen naast het ponton van de waterbus zijn twee flinke multifunctionele gebouwen gerealiseerd die op een hedendaagse manier verwijzen naar het industriële, maritieme en ruige karakter van de plek.

Meldkamer Apeldoorn

De glazen gevel van de nieuwe Meldkamer in Apeldoorn als “wakend oog” over de omgeving

Nieuw schoolgebouw voor AICS

Het vele daglicht dat bij de nieuwe International Community School in Amsterdam door de ramen naar binnen valt, draagt bij aan het welzijn van de leerlingen en daarmee aan de leerprestaties.

De Groot en Visser
De Groot en Visser